Akyurt’ta Seçim Heyecanı: Muhtar Adayları Sahne Aldı, Partilerde Belirsizlik Sürüyor

featured
service

31 Mart 2024 Pazar Günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Akyurt’un en büyük iki mahallesinden şimdiye kadar 14 isim muhtar adaylığını açıkladı.

Önümüzdeki yerel seçimler için siyasi partilerde belirsizlik devam ediyor. Ankara’nın kuzey ilçelerinden Akyurt ve Kalecik’te Cumhur İttifakının MHP’nin adayını destekleyeceği iddiaları ile birlikte henüz adayın kim olacağı netlik kazanmadı. ‘Akyurt’ta AK Parti’nin mi, MHP’nin mi adayı desteklenecek?’ sorusunun önümüzdeki günlerde cevap bulması bekleniyor.

İYİ Parti’nin de ‘hür ve müstakil’ olarak seçimlere katılma kararının ardından hem CHP hem de İYİ Parti’de Akyurt Belediye Başkan adayını henüz açıklamadı. İYİ Parti ilçe teşkilatının alınan karar üzerine ne yapacağı merak edilirken, İlçe Başkanı Selami Ünür’ün sosyal medya paylaşımları partinin almış olduğu ‘hür ve müstakil’ kararını desteklediğini gösteriyor.

Diğer taraftan AK Parti’den aday olarak 15 yıl belediye başkanlığı yapmış olan Gültekin Ayantaş’ta Akyurt’ta adaylığı konuşulan isimler arasında yer alıyor. Ayantaş’ın yakın çevresine ‘Akyurt Belediye Başkanlığı için aday olacağım’ dediği iddia ediliyor.

REKABET MUHTARLIKTA

Siyasi partilerdeki belirsizlik belediye meclis üyeliği aday adaylığına da yansımış durumda. Geçtiğimiz seçim dönemlerinde meclis üyesi sayısının 2-3 katı oranında başvuru alan partiler bu rakamların yanına dahi yaklaşamıyor. Tüm bu belirsizliklerin yanında ise en tatlı rekabet muhtar adaylığında yaşanıyor. Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde isimler son güne kadar muhtar adaylığını açıklayabiliyor. Yerel seçimlere yaklaşık yüz gün kala Akyurt’un en büyük mahalleleri olan Beyazıt ve Yıldırım’da bugüne kadar 14 isim muhtar adaylığını açıkladı.

İşte muhtar adaylığını açıklayan isimler;

Beyazıt Mahallesi Muhtar Adayları

Derya Oğuz
Fikri Torunoğlu
Ömer Faruk Bedir
Nazife İpek
Özkan Coşkun
Selim Tavukçu
Seyhan Tütüncü

Yıldırım Mahallesi Muhtar Adayı

Ali Demir
Ebru Gümüşer
Hakan İpek
Hüseyin Aktaş
Orhan Semerci
Serap Yeler
Ünal Gültekin

Akyurt’ta Seçim Heyecanı: Muhtar Adayları Sahne Aldı, Partilerde Belirsizlik Sürüyor