AKYURT ZEHİRLENİYOR

featured
service

Gazetemiz de sık sık gündeme getirdiğimiz şebeke suyu insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.İmkanı olan hazır su, aracı olan arazideki pınar sularını kullanıyor.İmkanları kısıtlı olan vatandaş şebeke suyunu mecburen kullanıyor.

Hiçbir önlem alınmadan, dere yatağında bulunan kuyulardan su depolarına motor marifetiyle basılan su klorlanarak ilçeye dağıtımı yapılıyor, aşırı kireç barındıran su insanlarda rahatsızlığa neden oluyor. Banyoda bile insanların kafalarında çeşitli olumsuzluklar yaratibiliyor.
Su havzası üzerinde İlçe ve çevrede bulunan fabrikaların çöplerinin toplandığı çöplük bulunuyor,2005 yılından bu yana ihale ilanından bi haber, ihale yoluyla mı, uzun sürelimi kiralanıp kiralanmadığı da bilinmiyor. İşletmeci para eden eşyaları ayrıştırıyor, geri kalan atıklar ise yakılarak imha edilmeye çalışılıyor. Yakıldığında da ilçeyi koku ve duman kaplıyor.
Bu çöplüğe ev atıkları dahil,kimyasal atıklarda taşınıyor, daha ileriki alanlarda kum ocakları, taş ocakları bulunuyor, yağmur suları ile birlikte buralardaki kimyasal atıklar haliyle yer altına iniyor,   içme suyu havzasında tehlike saçmaya devam ediyor.
Tatar çayırı mevkii iç alanda metrelerce derinlikte ki kum ocağı artık işlevini bitirdiği ve büyük bir gölet oluşturduğu şu sıralarda mevcut suyun akıntısı olmadığı halde yer altına indiği görülüyor, bu kaybolan su, su kuyularının bulunduğu havzaya intikal etmesi ve aynı zamanda içme suyuna karışmaması mucize olur. Kum ocağına şu sıralarda Ankara büyük şehir kamyonları ilçede çalışmalarda çıkan kazılan (Petrol,kimyasal) asfalt malzemesi,moloz,toprak,inşaat atıklarını buraya taşıdığı doldurduğu görülüyor. Aynı yere sivil araçlarda inşaat atığı,kirecimsi bir madde ve diğer gizlenmesi gereken atıkları buraya taşıyor ve hiçbir önlem denetim ve tedbir alınmıyor.Akyurt ilçe sakinleri göz göre göre zehirleniyor. Diğer taraftan doğanın katli devam ediyor.
Resim1(1) Resim4 RESİM 2 RESİM4 RESİM6 Resim3
AKYURT ZEHİRLENİYOR