Yenimahalle’nin 2024 bütçesi 3 milyar 100 milyon 

featured
service

Yenimahalle Belediyesi’nin 2024 yılı mali bütçesi, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşüldü. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın başkanlığında toplanan belediye meclisinde, mali bütçe inceleme raporları maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Oylamanın ardından oy çokluğu ile kabul edilen Yenimahalle Belediyesi’nin yeni dönem bütçesi, 3 milyar 100 milyon Türk Lirası olarak belirlendi.

Bütçeyi denk kullanıyor, gereksiz harcamıyoruz

Toplantıda meclis üyelerine bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yaşar, “Göreve geldiğimiz günden bugüne vatandaşın vergilerini halka fayda sağlayacak projelere yatırıyoruz. Yenimahalle’nin her yıl sağlıklı bir şekilde gelişimi için bütçeyi denk kullanmak, gereksiz yatırımlar yapmamak bizim en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. 2009 yılından bugüne gösterdiğimiz bu özen Yenimahalle’yi Türkiye’de adından söz ettiren bir belediye konumuna ulaştırdı” dedi.

Ankara’da değil Türkiye’de konuşuluyor

Yenimahalle’nin artık sadece Ankara’da değil Türkiye’de adından söz ettirdiğini kaydeden Yaşar, “Uyguladığımız proje ve çalışmalarla, Sanayi Bakanlığı’nın ve TÜİK’in Türkiye genelinde yaptığı ilçeler arası gelişmişlik sıralamasında Yenimahalle 5’inci sıraya yükseldi. Hangi mahallemizde neye ihtiyaç var çok iyi biliyoruz ve ona göre planlı programlı projeler üretiyoruz. Böylece Yenimahalle sadece Ankara’nın değil Türkiye genelinde tercih edilen bir ilçe haline geldi” dedi.

Yenimahalle’nin 2024 bütçesi 3 milyar 100 milyon