Yenimahalle Kent Orkestrası kuruluyor

featured
service

İlçenin dört bir yanında vatandaşın kültür ve sanat etkinliklerinden uzak kalmaması için konserler ve açık hava sinema günleri düzenleyen Yenimahalle Belediyesi, Başkent’te adından söz ettirecek bir projeye imza atıyor.

20 ses sanatçısı ve onlarca sazdan oluşan ‘Kent Orkestrası’ Yenimahalleli müzikseverlerle buluşmak için gün sayıyor. Yenimahalle Kent Orkestrası, Türk sanat müziği, Türk halk müziği, türküler, hareketli şarkılar vebirçok müzik dalında seslendirdikleri eserlerle, ilçe sakinlerinin kulaklarının pasını silen belediye sanatçıları ve müzisyenleri tarafından kuruluyor.

İlk konser 10 Kasım’da

Müzisyenlerinin tümünü YENİMEK Kurs Merkezlerinde eğitim veren öğretmenlerden oluşturan Yenimahalle Kent Orkestrası, Şef Gülali Zengin liderliğinde; Aysel Yakupoğlu, Tanju Topal, Yusuf Aydın, Sezen Yurtseven, Serdar Şimşek,  Ersin Perçin, Savaş Yakupoğlu, Evren Çelik, Coşkun Koyuncu, Yüksel Didikoğlu, Cem Özbek gibi sevilen sanatçıları bünyesinde barındırıyor.

Yenimahalle Kent Orkestrası kuruluyor 1

İlk konserini, 10 Kasım tarihinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği eserleri seslendirerek, gerçekleştirecek olan orkestra sanatçıları, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret ederek, projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

“Yenimahalle adını kültür ve sanatla duyurmaya devam edecek”

Yenimahalle’nin hayata geçirilen projelerle kültürün ve sanatın ilçesi haline geldiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “ İlçemizde, yıl boyunca vatandaşlarımız kültürden ve sanattan uzak kalmasın, evlerinde kapalı kalmasın düşüncesiyle konserler, açık hava sinema gösterimleri gibi etkinlikler düzenliyoruz. Yenimahalle Kent Orkestrası sadece ilçede değil tüm Ankara’da vatandaşın keyifle dinleyeceği, çocuklarımızı ve gençlerimizi sanata, müziğe heveslendirecek konserler düzenleyecek. Kent orkestrasının kurulmasında emeği geçen sanatçılarımıza, müzisyenlerimize ve YENİMEK ailesine teşekkür ediyorum. Yenimahalle adını kültür, sanat ve eğitim projeleriyle duyurmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yenimahalle Kent Orkestrası kuruluyor