Yenimahalle Belediyesi’nden 8 Mart’a özel program

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle gün boyunca devam eden bir dizi etkinlik düzenledi. “Dünya Kadının Emeği ile Güzelleşir” temasıyla düzenlenen 8 Mart programı, emekçi kadınları bir araya getirdi.

Yenimahalle Belediyesi Kadınlar Günü etkinliği, YENİMEK kursiyerlerine “Bergen” adlı sinema filmi gösterimi ile başladı. Kursiyerler,  yeni vizyona giren filmi Podium AVM’de keyifle izledi. Film gösterimi sonrasında düzenlenen karne dağıtım programına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

85 yaşında karne heyecanı yaşadı

Sinema gösterimi sonrasında okuma yazma öğrenen kursiyerler karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, YENİMEK kurslarında okuma yazma eğitimi alan ilçe sakinlerine mezuniyet belgelerini dağıttı. YENİMEK ile okuma ve yazma öğrenen 85 yaşındaki Saniye Kaderoğlu ve 78 yaşındaki Asiye Demir’in heyecanı gözlerinden okundu. Bu yıl beşincisi düzenlenen okumayazma mezuniyet töreninde, karnelerini Başkan Yaşar’ın elinden alarak büyük sevinç yaşayankursiyerler hep birlikte kep attı. Okumayazma öğrenmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek katılımcılara seslenen Leyla Çakar,  “Öncelikle okuma-yazma öğrenmemizde büyük emek gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Yakacıkta okuma yazma kursu aldım. Bizim zamanımızda şartlar iyi değildi. Bu nedenle öğrenme fırsatımız olmadı. Ancak hiçbir şey için geç olmadığını öğrendim. Bu kurs sayesinde kendimi geliştirdim. Artık tüm işlerimi kendim yapabiliyorum. Bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve Fethi Başkan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Meslek sahibi olan 35 kadına başarı belgesi

Açıldığı günden bu yana binlerce vatandaşın eğitimine katkı sunan YENİMEK merkezlerinde aldıkları eğitim sonrasında meslek edinen 35 kadına başarı belgesi takdim edildi.YENİMEK merkezlerinde aldığı eğitim sonrasında meslek edinen ve üç yıldır kendi güzellik merkezini işleten Rukiye Küba, “Kadının ne kadar güçlü olması gerektiğini her geçen gün acı olayları yaşayarak öğreniyoruz. YENİMEK benim ilk meslek kursum ve bu kurs merkezinde aldığım eğitim benim bir meslek sahibi olmamı sağladı. İyi ki YENİMEK ile yollarım kesişti. Bu merkezlerin yapılmasında öncülük eden Fethi Yaşar’a ve eğitim veren kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“En önemli birimlerimizi kadınlara emanet ettik”

YENİMEK kursiyerlerince yapılan “Kadın” konulu yağlı boya resim ve fotoğraf sergisini gezerek kadınların ürettiği resimleri de inceleyen Başkan Yaşar, “Senenin 365 günü kadınlara saygı göstermek zorundayız. Kadının ve erkeğineşit olmadığı yerde aile olmaz. Ne yazık ki Cumhuriyet döneminden önce kadınlarımız erkeğin emrinde hizmetçi gibi bir varlık olarak görülüyordu. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının medeni kanunu getirmesi, kadın erkek eşitliğini sağlamasıyla bu günlere geldik. Onların ruhu şad olsun. Bugünkadın ve erkek eşit şartlarda yaşıyorsa bunu ulu önder ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Çok yol aldık ama hala kadın cinayetleri devam ediyor. Bunu önlemenin yolu başta eğitimden geçiyor. Kadının olduğu yerde disiplin, ahlak, düzen ve temizlik vardır. Yenimahalle’de bu anlayışla çalışıyoruz. Belediyemizin en önemli birimlerini kadınlar yönetiyor ve bu durum vatandaşa kaliteli hizmet olarak yansıyor” şeklinde konuştu.

Yaşar, resim sergisini gezdi

Ayrıca Yaşar, gün boyu süren 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Ankara Kulübü Derneği, Tüm Kadın Lobisi Derneği (TÜKAL) ve Anadolu Folklor Vakfı tarafından Ankara Konağı’nda düzenlenen “Gelenekten Geleceğe Kadın Başlıkları” adlıyağlı boya resim sergisine de katılarak Türkiye’nin farklı yörelerine ait geçmişten bugüne kadınların kullandığı başlıkların resmedildiği eserleri inceledi. Sergi sonrasında kadınlara seslenen Yaşar, “Türkiye’de gelişmişliğin sağlanması için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği biçimde kadının ekonomik, sosyal ve siyasal alanda var olmasının önünü açmak durumundayız. Kadının olmadığı bir iş, aile ve sosyal hayat düşünülemez. Son dönemde artan şiddet olaylarının da önüne geçebilmek için gerekli caydırıcı yasal önlemlerin ve eğitim sisteminin baştan aşağı yenilenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yenimahalle Belediyesi’nden 8 Mart’a özel program