Türk savunma sanayisinin başarısı dünyada yankı buluyor

featured
service

Türkiye’nin İHA’lar konusundaki başarısı Avrupa’dan takip ediliyor

ANKARA(İGFA)- Fransa merkezli SPAD’den AMT ve Zırhlı Araç Uzman Mekanik Tasarım Mühendisi Marc Chassillan, Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi’ne katıldı.

Sınır Ötesi Operasyonlarda Fransız Ordusunun Kara Araçları ile Lojistik Çözümleri konulu bir sunum yapan ve Lojistik Destek Paketlerinin İhracat Kalemi Olarak Pazarlanması konulu oturumu yöneten Marc Chassillan, Türk savunma sanayisi ve Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türk savunma sanayisini 1990’lı yıllardan beri yakından takip ettiğini belirten Chassillan, sektörün etkileyici bir gelişim izlediğini bildirdi. Dünyada savunma sanayisi alanında hırslı ve pozitif anlamda agresif bir büyüme stratejisi sergileyen iki ülke olduğuna dikkat çeken Chassillan, bu ülkelerden birinin Türkiye diğerinin ise Güney Kore olduğunu söyledi. Chassillan, her iki ülkenin de neredeyse sıfır noktasından bugünkü başarılı konuma gelmesinin tüm dünyada ses getirdiğini de vurguladı. Chassillan, Türkiye’nin özellikle İHA’lar konusundaki başarısının Avrupa’nın yakın merceğinde olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’yi alt tedarikçiler ve küçük parça bileşenleri konusunda avantajlı gördüğünü belirten Chassillan, “Türkiye’nin savunma sanayisi alanında çalışan hem kaliteli hem de çok sayıda alt tedarikçisi bulunuyor. Yüksek kalitede düşük maliyetli üretim yapabiliyorsunuz. Türkiye’nin Avrupa’ya yakın konumu sayesindeki lojistik avantajı da buna eklendiğinde ihracatta çok önemli bir potansiyeliniz olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Türk savunma sanayisinin başarısı dünyada yankı buluyor