TKP’den İsrail Komünist Partisi’ne Dayanışma Mesajı 

featured
service

TKP, İsrail Komünist Partisi yöneticisi Aida Touma-Sliman’nın İsrail’in Gazze’deki eylemlerini eleştirdiği gerekçesiyle İsrail Parlamentosu’ndan (Knesset) 2 ay süreyle uzaklaştırılmasının ardından sosyal medya hesaplarından bir dayanışma mesajı yayınladı. 

“Hiç kimse Aida yoldaşı ya da İsrail Komünist Partisi’ni susturamaz. Hiç kimse direnen Filistin halkını susturamaz.” denilen açıklamada dayanışma duyguları iletilirken Türkiye Komünist Partisi’nin Filistin direnişiyle dayanışma içerisinde çalışmalarını ve eylemlerini sürdürdüğü aktarıldı. Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde ⇩

Sevgili yoldaşlar,

Yoldaş Aida Touma-Sliman’ın İsrail ordusunun Gazze’deki eylemlerini eleştirdiği için İsrail Parlamentosu’ndan (Knesset) iki ay süreyle uzaklaştırıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu gayrimeşru hamle, Filistin’de yaşananlara karşı yükselen sesleri susturmayı amaçlamaktadır.

Ancak hiç kimse Aida yoldaşı ya da İsrail Komünist Partisi’ni susturamaz. Hiç kimse direnen Filistin halkını susturamaz. Hiç kimse dünyanın dört bir yanında Filistin’deki soykırıma karşı ayağa kalkan milyonları susturamaz.

Türkiye Komünist Partisi, Filistin direnişiyle dayanışma içinde çalışmalarını ve eylemlerini sürdürmektedir. Bu vesileyle Aida Yoldaş ve İsrail Komünist Partisi ile dayanışmamızı da ifade etmek isteriz.

Yoldaşça,

TKP Merkez Komite

TKP’den İsrail Komünist Partisi’ne Dayanışma Mesajı