1. Haberler
  2. Gündem
  3. STK’lardan Keşan Belediyesine teşekkür

STK’lardan Keşan Belediyesine teşekkür

featured
service

Keşan Belediyesi’nin 25 Haziran tarihinde Erikli Sahili’nde yapılması planlanan 7 ihaleyi iptal etmesi, yerel sivil toplum kuruluşları tarafından memnuniyetle karşılandı. Saros Gönüllüleri, Erikli Çevre ve Güç Birliği Derneği, Temiz Keşan Derneği ve Keşan Kent Konseyi, ihalelerin iptal edilmesine dair yaptıkları yazılı açıklamada, Keşan Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

İhalelerin İptaline Destek

Sivil toplum kuruluşları, Erikli sahilinin özel şirket ve şahıslara kiralanmasına karşı tepkilerini dile getirmiş ve bu tepkiler üzerine 24 Haziran akşamı Keşan Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuru ile ihalelerin iptal edildiği açıklanmıştı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Erikli sahilinde 7 Parselin ihalesi iptal edilerek Erikli sahilinin ve hatta Saros Körfezi’nin geleceği için önemli bir adım atıldı. İhaleyi iptal eden yerel yönetime ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki dönemde geçmişten aldığımız derslerle yeni bir düzenleme için kararlı ve tutarlı olunacağına inanıyoruz. Yerel yönetim ve bölgede yaşayan insanların iş birliği yaparak bu alanı daha iyi bir hale getirmesi, hem sahil bölgesini koruyacak hem de sürdürülebilir bir şekilde geliştirecektir. Bu süreçte, sunulan hizmetin kalitesini yakından takip etmenin yanında işbirliğine hazırız. EÇEV tarafından kiraya verilen alanların da en kısa sürede belediyeye devredilmesini umuyoruz. Mecidiye sahili için yapılan 10 yıllık ihale nedeniyle üzgünüz. Ancak, yaklaşık 52 dönümlük alanda yalnızca küçük bir kısmın kiraya verilmiş olması kalan kısmın halka açık bırakılması önemlidir. Yerel yönetimlerin her zaman halkın katılımıyla denetim ve gözetimle yüksek hizmet standartlarını sağlamasını diliyoruz.”

Kaynak: İGFA

STK’lardan Keşan Belediyesine teşekkür
Yorum Yap