Rotary 2440. Bölge’de ‘eşitlik’ konuşuldu

featured
service

Bursa’da Rotary 2440. Bölge 2. Grup Kulüpleri’nce düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” gençlik forumunda ‘eşitliğe niçin ihtiyacımız var’ ve ‘erkekler toplumsal cinsiyet eşitliğine nasıl katkı sağlar’ konuları mercek altına alındı.

BURSA (İGFA) – Rotary 2440. Bölge 2. Grup Kulüplerinden Nilüfer, Demirtaş,Uludağ, Bursa, Özlüce Rotary ve Nilüfer Rotaract Kulüpleri, Kalder Bursa Evi’nde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu bir gençlik forumu gerçekleştirdi.

Forumun açılışını yapan 2440. Bölge 2. Grup Guvernör Yardımcısı Serkan Ürkmez dünyada ve ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda alınacak çok yol olduğunu vurguladı ve yapılan forumla farkındalığa katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Yeşim Tekstil Akademi Yöneticisi Meral Aydın Yıldırım, Bursa Uludağ Üniversitesi BUKAM Müdür Yardımcısı ProfDr Nimet Haşıl Korkmaz, Avukat Mine Rana Kahramanoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Öğretim Üyesi Dr. Tülay Yıldız Akgül, Gazeteci ve Bursa Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Cansel Oruç’un moderatörlüğünde bir araya geldi.
Yeşim Tekstil Akademi Yöneticisi Meral Aydın Yıldırım, iş dünyası içinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin kavramsal olarak doğru algılanması gerektiğini, toplumdaki rollerin kimin tarafından kime verildiğini hatırlamamız gerektiğini anlattı.

Bursa Uludağ Üniversitesi BUKAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz, spor camiası içinde toplumsal cinsiyet eşitliği adına atılacak çok adım olduğunu belirterek, günümüzde de sporcu kadınların anne olmak ile sporcu olmak arasında tercih yapmaya zorlandığını söyledi. 

Bursa Uludağ Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Öğretim Üyesi Dr. Tülay Yıldız Akgül, daha masallarda başlayan rol ayrımcılığının sanatın diğer alanlarında da devam ettiğini ifade ederek, kadının 21. Yüzyılda daha da yalnızlaştığını kaydetti.

Rotary 2440. Bölge’de ‘eşitlik’ konuşuldu