1. Haberler
  2. Yerel
  3. Osmangazi
  4. Osmangazi’den Öğrencilere Ramazan’da Karagöz Etkinliği

Osmangazi’den Öğrencilere Ramazan’da Karagöz Etkinliği

featured

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde Karagöz gölge oyunu gösterisi ve söyleşisi düzenledi. Etkinlikte öğrenciler, Hayali Nevzat Çiftçi’nin performansını izleyerek Karagöz ve Hacivat karakterleri hakkında bilgi aldı.

Hayali Nevzat Çiftçi tarafından sahnelenen gösteride Karagöz ve Hacivat’ın diyalogları Ramazan ayının anlam ve önemine vurgu yapan mesajlarla bir arada sunuldu. Öğrenciler, interaktif anlatım sayesinde karakterlerle diyalog kurarak etkinliğe katılım sağladı.

Gösterinin ardından gerçekleştirilen söyleşide Karagöz sanatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çiftçi, “Karagöz’ün en büyük özelliği, oyun açık metin olduğu için her şeyi hayali ayarlayabiliyor. Bunun yanında Ramazan dolayısıyla, eski Ramazan’larda manilerin söylendiği bir muhavere yaptık. Karagöz ne kadar yok olmaya yüz tutmuş diye yazılsa ve UNESCO’nun somut olmayan kültürel miras olarak ilan ettikten sonra korunma altına alındığı söylense de, aslında Karagöz’ün yok olması mümkün değil. Bu toplum yok olursa ki o zaman da dünyanın başka halkları Karagöz’e sahip çıkacaktır. Çünkü Karagöz, bütün dünyanın bildiği sanat” dedi.

Osmangazi’den Öğrencilere Ramazan’da Karagöz Etkinliği