Osmangazi Belediyesi’nin Emek ve Hüdavendigar Yetenek Evleri’nde düzenlediği “Küçük Yazarlar Ustalaşma Yolunda” atölyesinde öğrenciler, yayımlanabilir nitelikte öykü yazmaya hazırlanıyor. Eğitmen Pelin Yılmaz yönetiminde sürdürülen atölyede karakter oluşturma, olay örgüsü kurma ve anlatım dili geliştirme üzerine uygulamalı çalışmalar yapılıyor.
Temel yazarlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin katıldığı ileri düzey programda her öğrencinin tamamlanmış bir öykü ortaya koyması ve bu çalışmaların bir kitapta bir araya getirilmesi hedefleniyor.
“Yazdıkları hikayelerin yayımlanmasını istiyoruz“
Kurs eğitmeni Pelin Yılmaz atölye süreci hakkında şunları söyledi:
“Ustalaşma yolunda atölyemizin artık ortalarına geldik diyebilirim. Aslında bu süreç bizim için ikinci kur gibi. İlk kurda çocuklar hikaye yazmayı öğrendiler. Bu kurda ise yazmaya devam ediyoruz. Bildiklerimizin üzerine yeni bilgiler ekliyoruz. Ben en son onlara küçük bir ödev vermiştim. Normalde çok ödevli bir atölye değiliz aslında ama bu seferki ödevin özel bir sebebi var. Çünkü artık yazdıkları hikayelerin yayımlanmasını istiyoruz. Çocuklarımız kendileri seçecekler; yayımlanmasını istedikleri hikayelerini toparlayıp bize getirecekler. Umarım ortaya güzel bir kitap çıkacak ve onu hep birlikte elimizde göreceğiz. Bu vesileyle Osmangazi Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese, hem çocuklarım hem de kendi adıma çok teşekkür ediyorum.”
Atölyeye katılan öğrenciler de etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.























