Mogan Gölü’nde 3,3 milyon metreküplük tarama

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Mogan Gölü’nde Dip Çamuru Temizleme Projesi ile 3,3 milyon metreküplük sulu çamur taraması yaptıklarını ve yüzde 88 oranında çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Mogan Gölü’nde Dip Çamuru Temizleme Projesi ile ilgili incelemelerde bulundu.

Mogan Gölü’nde Dip Çamuru Temizleme Projesi ile ciddi oranda başarı elde ettiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, bu güzel çevre projesiyle Mogan Gölü’nün tabanında 3,3 milyon metreküplük sulu çamur taraması yaptıklarını söyledi. Toplanan çamurların sudan arındırılması da yüzde 88 oranında gerçekleştiğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu,  aynı zamanda atıkların geri dönüşümünü de sağladıklarını söyledi.

Gölden alınan sulu çamuru filtrelerle süzerek, temiz suyu tekrar göle bıraktıklarını anlatan Karaismailoğlu ,“Böylece 580 bin metreküplük sudan arındırılmış atığı da dönüşüm sahasına seriyoruz. Çalışmalarımızı, 9 Haziran 2022’de tamamlayarak Başkentlilerimize çok daha temiz, kokusuz ve canlı bir Mogan Gölü bırakacağız” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ise, ilçenin sosyal ve kültürel değerlerinin hak ettiği yere gelebilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altını çizdi. Başkan Şimşek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte yürütülen Mogan Gölü’nde Dip Çamuru Temizleme Projesi ile hedeflerine çok yaklaştıklarını söyledi. Başkan Şimşek,Bakanlık çalışanlarına ve destek veren tüm ekiplere katkılardan ötürü teşekkür etti.

Mogan Gölü’nde 3,3 milyon metreküplük tarama