Mogan Gölünde 6 milyon metreküplük çamur taranacak

featured
service

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Mogan Gölü’nde Dip Çamuru Temizleme Projesi ile ilgili incelemelerde bulundu.

ANKARA(İGFA)- Mogan Gölü’nde Dip Çamuru Temizleme Projesi ile ciddi oranda başarı elde ettiklerini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Bu güzel çevre projesiyle Mogan Gölü’nün tabanında 3,3 milyon metreküplük sulu çamur taraması yapıyoruz. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Mogan Gölü’nün Dip Çamuru Temizleme Projesi 2. Etap çalışmalarında önemli bir bölümünü geride bıraktık. Çabalarımız sayesinde çamur taramasında yüzde 91’lik ilerleme kaydettik. Aynı şekilde toplanan çamurların sudan arındırılması da yüzde 88 oranında gerçekleşti” açıklamasında bulundu.

9 Ekim 2020’de başladıkları, 2. Etap çalışmalarında bugüne kadar 3 milyon 12 bin metreküpün üzerinde çamur taradıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, aynı zamanda atıkların geri dönüşümünü de sağladıklarını söyledi. Karaismailoğlu “Gölden alınan sulu çamuru filtrelerle süzerek, temiz suyu tekrar göle bırakıyoruz. Böylece 580 bin metreküplük sudan arındırılmış atığı da dönüşüm sahasına seriyoruz. Çalışmalarımızı, 9 Haziran 2022’de tamamlayarak Başkentlilerimize çok daha temiz, kokusuz ve canlı bir Mogan Gölü bırakacağız” dedi.

Mogan Gölü üzerinde başlatılan ilk projenin 2017-2019 yıllarında gerçekleştirildiğini hatırlatan Karaismailoğlu, ilk etap temizleme projesi sonucunda 3 milyon metreküplük sulu çamuru tarayıp süzdüklerini, bu şekilde oluşan 125 bin metreküplük bitki kökü ve yosunu da yine aynı şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Bakan Karaismailoğlu, Mogan Gölü’ndeki ikinci temizleme projesi tamamlandığında, 6 milyon metreküplük çamuru taramış olacaklarının altını çizdi.

 

Mogan Gölünde 6 milyon metreküplük çamur taranacak