Melike Şahin: “Şarkılarımın dinlenme sayılarını kontrol ederim”

featured
service

Her hafta konuklarını sürpriz bir biçimde açıklayan, farklı konular hakkında samimi ve eğlenceli sohbete sahne olan, birbirinden sıra dışı soruların yer aldığı bölümlerle temponun hiç düşmediği Zorlu PSM’nin sevilen YouTube programı “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin bu haftaki konuğu başarılı müzisyen Melike Şahin oldu!

İSTANBUL (İGFA)- Müzikten, stand-up’a, mizahtan güncel konulara kültürün her alanına dokunan ve her anı eğlence dolu dakikalara sahne olan Zorlu PSM’nin sevilen programı “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin konuğu başarılı müzisyen Meşike Şahin oldu. Melike Şahin, çocukluğundan kariyer basamağındaki ilginç anılara, ilginç özelliklerinden özel zevklerine kadar hayatına dair her şeyi “İbrahim Selim ile Bu Gece” programında anlattı.

“SEZEN AKSU’NUN “IŞIK DOĞUDAN YÜKSELİR” ALBÜMÜ BENİM İÇİN ÇOK ÖZELDİR”

Melike Şahin, İbrahim Selim tarafından sorulan “Müziği seven bir ailen mi vardı? Nasıl gelişti yolculuğun?” sorusuna “Babam çok meraklıydı ancak annemin pek ilgisi yoktu müziğe. Babam da acı dolu türküleri, arabada uzun yollar giderken arka arkaya dinlerdi. Ancak benim müzik yolculuğumda beni derinden etkileyen yani dönüm noktam olan bir albüm var. Bir gün babam Sezen Aksu’nun “Işık Doğudan Yükselir” albümünü almıştı ve döndürüp döndürüp dinlemiştik. Ben o albümü halen daha sıralı olarak ezbere biliyorum. Hani artık bu yaşa geldim, bu kadar senedir bu işi yapıyorum halen daha dinlediğimde inanamadığım, şahane şeylerle dolu bir albüm olarak buluyorum. Açıkçası baba tarafımda saz çalmak, söylemek daima olan şeylerdi. Babamın adı da İbrahim bu arada sağolsun babam o yıllarda bu konuda epeyce desteğini verdi.” diyerek kariyer basamağındaki ilk anısıyla İbrahim Selim ve stüdyodakileri oldukça etkiledi.

Melike Şahin, programın sevilen bölümü “Gözlerimin İçine Bak”ta İbrahim Selim’in “Spotify’da her ay şarkılarının dinlenme sayılarını kontrol edip başka müzisyenlerle kıyasladın mı?” sorusuna “Tabii ki…özellikle hatta yeni bir şarkı çıkardıysam hatta albümden sonra mesela haftalarca baktım hani en çok hangi şarkıyı beğendiler, naptılar vs diye. Bir de çok garip bir durum oluşuyor; Spotify’da başka bir tablo var, Youtube’da başka, konserde bambaşka bir tablo var yani çok acayip bir şey. Ama benim dinleyicide en sevdiğim şey; biri başka bir şarkıya kopuyor diğeri çok başka bir parçaya kopuyor dolayısıyla o yüzden orada öyle bir kalabalık oluyor. Biri oradan “Kara Orman” diyor diğeri “Tutuşmuş Beraber” işte “Nasır” diyenler çok şimdi bir de “Bedelini Ödedim” diyenler başladı. Onları takip etmek için epeyce bakıyorum. Stalk da yapıyorum açıkçası hani Türkiye’mizde neler oluyor yeni neler çıkmış diye bakmak için faydalı oluyor.” yanıtını verdi.

Melike Şahin: “Şarkılarımın dinlenme sayılarını kontrol ederim”