Kurbanlıklara sıkı kontrol

featured
service
Altındağ Belediyesi, Altındağ İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi iş birliğiyle, Altındağ Belediyesi Kurban Kesim ve Satış Alanında denetim gerçekleştirildi. Denetimde kurbanlıkların; yaş, gebelik, pasaport ve sağlık kontrolleri yapıldı.
SAĞLIK VE YAŞ KONTROLÜ
Altındağ Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda bulunan kurbanlıklar sağlık taramasından geçirildi. Kontrollerde kurbanlıkların evrak kayıtları ve kulak küpeleri incelenirken, gebe, hastalıklı veya yaşı küçük hayvan olup olmadığına bakıldı. Sağlık açısından sorun teşkil edebilecek kurbanlıklar, uzman veteriner hekimler tarafından tespit edilerek satış alanından uzaklaştırıldı. Öte yandan alandaki barınaklar zabıta ekipleri tarafından sürekli olarak kontrol edilerek, hijyen kurallarına uymayan barınakların temizliği sağlandı.
DENETİMLER SÜRECEK
Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda ekiplerin denetim ve kontrollerinin devam edeceğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Sürdürdüğümüz titiz denetim ve kontrol çalışmalarıyla vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını almalarını ve kesmelerini amaçlıyoruz. Kurban Bayram’ında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için daima görev başındayız” dedi.
“TÜM DETAYLARI DÜŞÜNDÜK”
Vatandaşların ibadetlerini sağlıklı ve rahat bir ortamda yapabilmeleri için tüm detayları düşündüklerini de belirten Başkan Asım Balcı, “Altındağ Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda çevre temizliği, ilaçlama ve onarım gibi temel bakımları da gerçekleştirdik. Türkiye’nin en modern kurban satış ve kesim alanında tüm hazırlıkları tamamladık. Ekiplerimiz tarafından her türlü sağlık kontrolünün ve denetimlerin yapıldığı bu alanda, vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kurbanlarını alabilirler. Kurban Bayramı bitene kadar ekiplerimiz sahada olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.
HİJYEN TEDBİRLERİ UNUTULMADI
Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak, pandemi süreci içerisinde bir bayram yaşanacağını bir kez daha hatırlatan Başkan Balcı şunları kaydetti:
“Altındağ’da yetkili kurumlar tarafından belirlenen hijyen kurallarına harfiyen uymaya büyük özen gösteriyoruz. Kurban Bayramı’nda da bunu bozmayacağız. Yayınlanan genelgeye göre kurban kesim alanlarında maske takmak zorunlu, 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uymak şart… Gerekli olan her yere uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme notlarımızı astık. Gereken yerlere el dezenfektan cihazları koyduk. Herkese ateş ölçümü de yapacağız. Gerekli tüm hijyen kurallarını titizlikle uyguluyoruz. Vatandaşlarımızdan da aynı hassasiyeti bekliyoruz.”
Kurbanlıklara sıkı kontrol