Konya Büyükşehir Belediyespor Basketbol 1. Ligi’ne Yükseldi!

featured
service

Konya Büyükşehir Belediyespor, Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off yarı finalinde Nazilli Belediyespor’u 3 maçlık seride 2-1 yenerek Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselmeyi başardı.

Serinin ilk maçında Nazilli Belediyespor’u 76-59 mağlup eden Konya temsilcisi, ikinci maçta deplasmanda 68-62 yenilmişti. Serinin son maçında ise Konya Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda rakibini 69-63 mağlup eden Konya Büyükşehir Belediyespor, büyük bir sevinç yaşadı.

Maçın ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, basketbol takımını ve teknik ekibini tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:

“Konya’mızın spor şehri kimliğine yakışır bir zafer oldu. Tüm sporcularımıza, teknik ekibimize, yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, Türkiye Basketbol Ligi’nde takımımıza başarılar diliyorum.”

2024-2025 sezonunda Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanan Konya Büyükşehir Belediyespor, play-off finalinde Antalya temsilcisi Ayosspor ile karşılaşacak. Mücadele 9 Mayıs Perşembe günü İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda saat 18.00’de oynanacak.

Konya Büyükşehir Belediyespor’un bu başarısı, Konya basketbolu için büyük bir önem taşıyor. Takım, önümüzdeki sezonda Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele ederek şehri en üst seviyede temsil etme şansı yakalayacak.

Konya Büyükşehir Belediyespor Basketbol 1. Ligi’ne Yükseldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.