Turkish Airlines EuroLeague 2024-25 sezonu play-off turunda Paris Basketbol ile eşleşen Fenerbahçe Beko, serinin üçüncü maçında rakibini deplasmanda 98-88 mağlup ederek seriyi 3-0 kazandı ve adını Final-Four’a yazdırdı.
Maçın ardından Fenerbahçe Televizyonu’na konuşan Başantrenör Sarunas Jasikevicius, sakatlıklar nedeniyle takımın yeni bir plana adapte olduğunu vurguladı. Jasikevicius, “İkinci maç da Melli ve Sertaç’ı kaybettikten sonra yeni bir plan hazırladık ve Nigel beş numara, Dyshawn Pierre de dört numara oynadı. Sezon içerisinde bu tip durumlarla karşılaştığımız için her zaman bunlara hazırız. Çok sorun yaşadığımız dönemlerde oyuncularımızın hepsi çok büyük sorumluluklar aldı. Yılın koçu ödülü %100 oyuncuların ödülüdür.” dedi.
Oyuncular ise maç sonunda şu açıklamalarda bulundu:
Guduric: “İşimiz henüz bitmedi”
Maçta etkili performans sergileyen Marko Guduric: “Takıma, taraftarlarımıza ve Türkiye’de bizi destekleyenlere teşekkür ediyorum. Tamamen bir takım galibiyeti oldu. İşimiz henüz bitmedi, daha kazanmamız gereken maçlar var. Şimdi biraz eğlence sonra çalışmaya devam.”
Baldwin: “Hedefimize ulaştık”
Sezon başında belirlenen hedefe ulaştıklarını belirten Wade Baldwin: “Sezon başında Final-Four’a ulaşmak hedefimizdi ve bunu başardık. Şimdi bunun keyfini çıkaracağız ve sonra çalışmalarımıza başlayacağız. Abu Dabi’de kazanmamız gereken iki maç daha var.”
Biberovic: “Amacımız EuroLeague’i almak”
Mücadelenin yıldız isimlerinden Tarık Biberovic: “Marko Guduric’e sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Takımımız gerçekten çok iyi. Bir gün ben parlıyorum başka bir gün Marko. Bireysel bir şey değil, takım olarak çok çalışıyoruz. Bizim amacımız EuroLeague’i almak, onun dışında başka bir şey düşünmüyoruz.”