1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. İzmir’de Akıllı Otoparklar Dönemi Başlıyor

İzmir’de Akıllı Otoparklar Dönemi Başlıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN A.Ş., “Akıllı Kent, Akıllı Otoparklar” projesi kapsamında 28 kapalı otoparkta tam otomasyonlu Plaka Tanıma Sistemi kuruyor.

Pilot bölge olarak seçilen Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nda uygulamaya geçen sistemle araçların bekleme süresi azalacak, kâğıt israfı önlenecek ve daha güvenli bir otopark hizmeti sunulacak.

Sistemin temel işleyişi şu şekilde:

  • Otoparka giren aracın plakası otomatik olarak algılanıyor.
  • Hangi gün ve saatte ne kadar süre ile otoparkta kalındığı kayıt altına alınıyor.
  • Fiş kesilmesine gerek kalmıyor.
  • Ücret ödeme süresi 15 saniyeden 5 saniyeye düşüyor.

“DAHA GÜVENLİ OTOPARK HİZMETİ”

İZELMAN A.Ş. Otoparklar Müdürlüğü Bölge Şefi Doğan Atıcı, otoparka giren tüm araçların kaydının tutulduğu sistem sayesinde İzmirlilerin otoparkları daha etkin kullanabileceğini vurguladı. Atıcı, “Kültürpark Yeraltı Otoparkı’ndaki araç sayısı günlük ortalama bin 500 iken, etkinliklerin olduğu günler bu sayı 2 bine kadar çıkıyor. Uygulama aşamasına geçen Plaka Tanıma Sistemi, otoparka giren aracın plakasını algılayıp hangi gün, hangi saatte otoparka gelindiyse kayıt altına alıyor.” diyen Atıcı, Ayrıca, aracın otoparkta kalma süresi de sistem tarafından kaydediliyor. Uygulamadan önce otoparkımıza gelen vatandaş önce fiş alıyordu ve ücret ödeme süresi de ortalama 15 saniyeyi buluyordu. Sistemle birlikte hem fiş kesilmiyor hem de ücret ödeme süresi ortalama 5 saniyede gerçekleşiyor. Dolayısıyla bekleme süresi azalıyor. Plaka Tanıma Sistemi, vatandaşlarımıza zaman tasarrufu sağlayacağı gibi kâğıt israfının da önüne geçecek. Bu sistem sayesinde daha güvenli bir otopark hizmeti de sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

İzmir’de Akıllı Otoparklar Dönemi Başlıyor