1. Haberler
  2. İstanbul
  3. İBB’nin ‘Ebeveyn Okulu’ Projesi Başladı

İBB’nin ‘Ebeveyn Okulu’ Projesi Başladı

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek ve ailelerin bilinçli ebeveynlik becerilerini artırmak amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. 25 Ocak’ta başlayan ‘Ebeveyn Okulu’ programı, Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri’nde eğitim gören çocukların velilerine yönelik olarak düzenleniyor. İlk etapta 6 pilot merkezde başlayan eğitimler, her cumartesi 10:00-12:00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Talebin artmasıyla birlikte programın tüm Çocuk Etkinlik Merkezleri’nde uygulanması hedefleniyor.

İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Ebeveyn Okulu, ailelerin çocuklarıyla daha sağlıklı bir iletişim kurmalarını ve onların ihtiyaçlarına duyarlılık geliştirmelerini amaçlıyor. Program kapsamında ebeveynlere çocuklarla sağlıklı sınırlar koyma, problemli davranışlarla baş etme, duygu regülasyonu, teknoloji kullanımı ve istismarın etkileri gibi kritik konularda kapsamlı eğitimler veriliyor.

“Çocukların Sağlıklı Gelişimini Destekliyoruz”

İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Enif Yavuz Dipşar, Ebeveyn Okulu’nun önemine dikkat çekerek şu bilgileri paylaştı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek ve ebeveynlerin çocuklarıyla daha bilinçli, güvenli ve sağlıklı bir iletişim kurmalarına katkı sağlamak amacıyla ‘ebeveyn okulu’ programını hayata geçirdik. Çocuk hakları ve psikolojik danışma birimi uzmanlarımızın katkılarıyla, ebeveynlere çocuklarla sağlıklı sınırlar koyma, problemli davranışlarla baş etme, duygu regülasyonu, teknoloji kullanımı ve istismarın etkileri gibi kritik konularda altı hafta süren kapsamlı eğitimler sunuyoruz. 25 Ocak’ta başlayan bu pilot programı, Esenler Namık Kemal, Beylikdüzü Yakuplu, Pendik Çamlık, Ataşehir Kayışdağı, Ümraniye Madenler, Bahçelievler Zafer Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezlerinde uyguluyoruz. Dezavantajlı ailelerin eğitim ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlanan bu programla, ebeveynlerin çocuklarının ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik farkındalıklarını artırmayı ve çocuk hakları konusunda bilinçlenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.”

Altı Haftalık Eğitim Programı

Ebeveyn Okulu, Psikolojik Danışma Birimi ve Çocuk Hakları Birimi uzmanları tarafından verilen altı haftalık bir programdan oluşuyor. Eğitimlerde şu başlıklar ele alınıyor:

📌 1. Hafta – Çocuklarla İletişim ve Sağlıklı Sınırlar Koymak
📌 2. Hafta – Çocuklarda Duygu Farkındalığı, Regüle Edici Oyunlar ve Öfke Yönetimi
📌 3. Hafta – Çocuklarda Problemli Davranışlarla Baş Etme Yöntemleri
📌 4. Hafta – Çocuk Hakları ve Çocuklarda Teknoloji Kullanımı
📌 5. Hafta – İstismarın Çocuk Üzerindeki Etkileri
📌 6. Hafta – Psikolojik Sağlamlık

İBB’nin ‘Ebeveyn Okulu’ Projesi Başladı
Yorum Yap