İABB’nin başkanları Antalya’da buluştu

featured
service

İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB) 62’inci Olağan Meclis Toplantısı, Birlik Genel Başkanı ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar başkanlığında, Antalya’da gerçekleştirildi.

Toplantı; 17 Ağustos’ta Kovid-19 test sonucu pozitif çıkan ve Akdeniz Üniversitesi’nde tedavisi süren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e destek konuşmalarıyla başladı. Pandemi sebebiyle hastane ziyareti gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşayan Başkan Yaşar ve birlik üyesi tüm başkanlar, Başkan Böcek ve ailesine geçmiş olsun dileklerini meclis kürsüsünden iletirken “Dualarımız Muhittin Başkanla. Başkanımızın en kısa sürede sağlığına kavuşarak, aramıza döneceğine ve ülkemize hayırlı hizmetler yapmaya devam edeceğine inancımız tam. İABB ailesi olarak Muhittin Başkan ve ailesi için bir geçmiş olsun mesajı yayınlama kararı aldık” denildi.

İABB’nin başkanları Antalya’da buluştu 1

Pandemiyle belediyelerin yükü kat kat arttı

Konuşmasına Pandemi nedeniyle belediye gelirlerinde yaşanan sıkıntıyı vurgulayarak başlayan Başkan Yaşar, “Ülkemiz ve dünya bu virüs dolayısıyla hem sosyal yaşam açısından hem ekonomik açıdan çok sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Bu süreç içerisinde yerel yönetimlere çok büyük görevler düşüyor. Belediyelerimiz asli görevlerinin dışında vatandaşların sıkıntılarını giderebilmek için farklı görevler de üstlenmek durumunda kaldı. Ekonomik olarak da hem devletten gelen gelirleri düştü hem de belediye olarak topladığı harçlar ve belediyenin kendi gelirleri düştü. Kira gelirlerini alamaz duruma geldik. Zaten 2014 yılından beri meclisimizde bütün grupların kabul ettiği Belediye Gelir Yasası tüm çabalarımıza rağmen bir türlü düzenlenerek hayata geçirilemedi. Bilhassa küçük belediyelerimiz geliri ile giderini maalesef denkleştiremiyor. Çoğunun sigortaya, maliyeye, İller Bankasına ciddi borçları var. Buna rağmen başkan arkadaşlarımız görevlerini, kentte yaşayan insanlarını düşünerek fazlasıyla yapmaya çalıştı. Bu yasa bir an önce gündeme gelmelidir ” diye konuştu.

Devlet baba ise yerel yönetimler anadır

Yaşar “‘Devlet baba ise yerel yönetimler de anadır’ ne yalnız başına baba ne de yalnız anne ailede bütünlüğü sağlayamaz. Anne ve baba uyumlu olursa o ailede birlik, bereket, huzur ve verim olur. Pandemi süreci de gösterdi ki belediyeler güçlü olursa halkın sıkıntıları da çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşuyor. Onun için yerel yönetimler güçlendirilmeli, desteklenmelidir” dedi.

İABB’de üye belediye sayısı 196 oldu

Üye belediye başkanlarının katılımlarıyla yapılan meclis toplantısında birliğin 2021 yılına ait gelir-gider tahmini bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Öte yandan meclis toplantısının 2. Maddesinde yer alan yeni üyelik taleplerinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından 191 mevcut üyesi bulunan İABB, 5 yeni üye ile 196 üye sayısına ulaştı.

İABB’nin başkanları Antalya’da buluştu