1. Haberler
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. GÜNCEL
  5. Halkbank’ın “Üreten Kadınlar Yarışması” Başvuruları Başladı

Halkbank’ın “Üreten Kadınlar Yarışması” Başvuruları Başladı

featured

Halkbank’ın kadın girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlediği “Üreten Kadınlar Yarışması”nın beşinci döneminde başvurular bugün (21 Ağustos) itibariyle başladı. 19 Ekim 2025 tarihine kadar sürecek olan başvuru süreci, bankanın resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

Bu yıl beş farklı kategoride düzenlenecek yarışma; “Yılın Üreten Kadın Girişimcisi”, “Teknoloji Tabanlı Kadın Girişimci”, “Yükselen Yıldız”, “Sıfır Atık” ve “Kadın Kooperatifi” başlıkları altında yapılacak. Dereceye giren girişimcilere nakdi ödülün yanı sıra çeşitli mecralarda tanıtım desteği sağlanacak. Kazananlar, Şubat 2026’da İstanbul’da düzenlenecek törende açıklanacak.

Yarışmaya katılabilmek için işletmelerin hisselerinin en az yüzde 50’sinin kadınlara ait olması şartı bulunuyor. Yarışma aynı zamanda kadın kooperatiflerine de açık.

Eğitim programı da sunulacak

Yarışmaya katılan girişimciler için özel eğitim fırsatı da bulunuyor. İlk 100’e giren kadın girişimciler, MasterClass Marka Eğitim Programı kapsamında markalaşma, sosyal medya yönetimi, e-ticaret, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik konularında uzman isimlerden eğitim alabilecek.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, yarışmanın beşinci yılına ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Kadınların yenilikçi bakış açıları ile iş dünyasına kattığı değer, yalnızca bireysel başarı hikâyelerini değil, aynı zamanda ülkemizin sosyal ve ekonomik kalkınma yolculuğunu da şekillendirmektedir. Halkbank olarak, kadınların üretim gücünü her alanda desteklemeye devam ediyor; girişimcilik ekosisteminde daha fazla kadının yer almasını, ulusal rekabet gücümüzün en önemli unsurlarından biri olarak görüyoruz.”

Halkbank’ın verilerine göre, 2021 yılından bugüne kadar 254 bin kadın girişimciye toplam 102 milyar TL finansman sağlandı. Banka, ülkede kadın girişimcilere sunulan finansal desteklerin yüzde 35’ini tek başına üstleniyor.

Halkbank’ın “Üreten Kadınlar Yarışması” Başvuruları Başladı