“Güvenli konutta yaşamak hayal olmayacak”

featured
service
“Güvenli konutta yaşamak hayal olmayacak” 1

Marmara Depremi’nin yıldönümünde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Afet Eylem Planı’nı açıkladı. Babacan, olası İstanbul depremine karşı ‘Hayat İstanbul’ adını verdikleri projenin de detaylarını paylaştı.

ANKARA (İGFA) – 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıl dönümünde afet eylem planı açıklayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hazırladıkları planda olası İstanbul depreminden önce alınması gereken önlemlerin yer alacağı bilgileri de paylaştı.

“TÜM YÜKÜ AFAD’A VE VALİLİKLERE BIRAKMAYACAĞIZ”

Merkezi yönetimin afet yönetimi ile ilgili yetkileri ‘yerinden yönetim’e önem veren bir yaklaşımla gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Babacan, “Tüm yükü AFAD’a ve valiliklere bırakmayacağız. Belediyelere yerel afet tehlikesi ve risk haritaları hazırlama yükümlülüğü getireceğiz” dedi. “Yıkılan veya ağır hasar gören binada mülkiyet hakkı afetzede vatandaşımızın olmayabilir. Bu tanımları bir engel olmaktan çıkartmamız gerekiyor” diyen Babacan, “Afetzedelerin mal sahibi olmasına bakmayacağız, konut veya işyeri edinebilmeleri için alternatif çözümler üreteceğiz. Güvenli konutta yaşama hakkını en temel insan hakkı olarak görüyoruz. Gerçekleştireceğimiz tüm eylem programlarıyla ekonomimizi topyekûn güçlendirerek, güvenli bir konutta yaşamayı hayal olmaktan çıkartmak için çalışacağız” diye konuştu.

İklim kriziyle ilgili tedbirleri temel bir öncelik olarak gördüklerini belirten Babacan, işin ucunda insan olduğunu, nesiller arası adalet varo olduğunu söyledi. Son haftalarda yaşanan yangın ve sel afetlerinin bazı noktaları açık ve net gösterdiğini kaydeden Babacan, “Allah korusun, olası bir İstanbul depreminde, şu andaki yönetim zihniyeti bunun altından kalkamaz” dedi.

HAYAT İSTANBUL PROJESİ

Hayat İstanbul projesinin detaylarından da bahseden Babacan, “Amacı, İstanbul’da kentsel yenilenmeyi deprem ve sel gibi afet risklerini bertaraf etmek üzere uygulamaktır. ‘Hayat İstanbul’ projesi ile uygun şehir planlama, mühendislik ve finans ortamını İstanbul’a sağlayacağız” diye konuştu.

“Güvenli konutta yaşamak hayal olmayacak”