Gölbaşı Ankara’nın Çehresini Değiştirmeye Hazır

featured
service
Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek katılımı ile her ay gerçekleşen meclis toplantısında Büyük Gölbaşı Merkez Projesi sunumu gerçekleştirildi. Meclis üyeleri, basın mensupları ve misafir olarak katılan vatandaşlar proje detayları hakkında bilgilendirildi.Gölbaşı’nın Ankara’nın da çehresini değiştireceğini belirten Başkan Ramazan Şimşek katılımcılara teşekkür etti. Büyük Gölbaşı Merkez Projesinin etaplarını tek tek anlatan Başkan Ramazan Şimşek, Üniversiteliler Caddesi çalışmaları ile ilk etabın çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu.25 bin öğrencinin sosyal hayatına renk gelecek“Büyük Gölbaşı Merkez Projemizin başlangıç projesi olan Üniversiteliler Caddesi ile hem ilçedeki 25 bin öğrencimizin Gölbaşı’nda sosyal hayatını dolu dolu yaşamasını hem de ticaret hacmimizin artmasını hedeflemekteyiz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Ramazan Şimşek şöyle devam etti: “ Üniversiteliler Caddesi sosyal tesis imkanları ile tüm öğrencilerimizin vakitlerini kaliteli bir şekilde geçirmelerini sağlayacak. Bu nedenle ismini üniversiteliler caddesi olarak seçtik. Amacımız Ankara’da kendilerini iyi hissedecekleri, keyifle dolaşabilecekleri aynı zamanda sosyal aktivite alanları bulabilecekleri bir yeri onlara tahsis etmekti. Yaz kış doyasıya zaman geçirme imkanı bulacak gençlere spordan yürüyüş yollarına, restorandan mağazaya bir çok alanda sosyalleşebilecekleri imkanlar sunmaktan mutluluk duyuyoruz”İmza niteliğinde bir projeSayın MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin destekleri ile hayata geçirmekten gurur duyduğumuz BGMP’yi 9 etapta tamamlamayı hedeflemekteyiz” diyerek proje detaylarını anlatan Başkan Şimşek, Gölbaşı şehir merkezinde bulunan Konya yolu hattı başta olmak üzere tüm cadde, sokak, yeşil alan, park ve kamusal alanların tek bir dille ‘’Türk Destanları’’ teması ile tasarlanıp Gölbaşı ile özdeşleştireceklerini duyurdu.Gölbaşı Ankara’nın Çehresini Değiştirmeye Hazır 1PROJE HAKKINDA:

Projenin Amacı; Gölbaşı şehir merkezini kapsayan yaklaşık 8 km2’lik alanın tüm ölçekleri ile yeniden tasarlanması amaçlanmıştır. Projemiz 7 etapta tamamlanacaktır. Konya yolu hattı başta olmak üzere tüm cadde sokak yeşil alan, park ve kamusal alanların tek bir dille “Türk Destanları” teması ile tasarlanıp bütünleştirilecek böylece Gölbaşı yeni bir ruh ile yenilenecektir.

Tüm alanlarda tarihten bugüne yaşanan Türk destanlarını sembolize eden yapılar ve alanlar heykeller peyzaj ve ticaret alanları kurulacaktır. Tüm İlçenin tek bir dile senkronize olarak tekrar tasarlanması sağlanacaktır.

Projenin Hedefi; Proje çerçevesinde;

ü  Uzunluğu kesintisiz 30 km’yi bulan bisiklet ve yürüyüş yolu yapmak,

ü  Konya yolu alt geçidinin tamamlanması ile iki yakası birleşmiş olan İlçemizin tüm hatları arasında bağlantılar kurmak

ü   Tasarlanacak şehir ve peyzaj tasarımları ile başta Gölbaşı Merkezi olmak üzere bambaşka bir İlçe dokusu ile ticari, sosyal ve turistik olarak Gölbaşı’nı Ankara’nın cazibe merkezi haline getirmek.

ü  Proje ile Başkent Ankara’nın prestij bir rekreasyon alanına daha kavuşturmak,  “Gölbaşı’nın, Ankara’nın Yeşil Çizgisi” oluşturmak.

Projenin Son Durumu; Yedi Etaptan oluşan “Büyük Gölbaşı Merkez Projesi” ile ilgili çalışmalar başlanılmıştır.

  1. Etap: Konya Yolu Alt Geçit Projesi

Başbakanın talimatıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 15 Nisan 2018 tarihinde inşaat çalışmalarına başlanan ve Türkiye’de ilk defa “Diyafram Duvar Kiriş” Sistemiyle Yapılan” Konya Yolu Alt Geçidi Projesinde %67 fiziki gerçekleşmesi sağlanan ve proje bittiğinde 3 şerit gidiş, 3 şerit dönüş ve 2’şer şeritte yan yollar olmak üzere 10 şeritlik geniş bir karayolunu oluşturacak olan projede sona  gelinmiştir.

  1. Etap: Gölbaşı Kent Meydanı Projesi

 Büyük Gölbaşı Projesi içerisinde yer alan “Kent Meydanı Projesi” içerisinde yer alan projelerden biri olan Mogan Gölü Rehabilitasyon ve Rekreasyon Alanı Çevre Düzenlemesi kapsamında toplamda uzunluğu kesintisiz 30 kilometreyi bulacak olan “Bisiklet Yolu Projesi”nin 1. Etabı” İller Bankası ve Gölbaşı Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilmek üzere başlamış olup, projenin 2. Etabı içinde çalışmalar  başlatılmıştır.

Bisiklet yolunun dışında; proje kapsamında yürüyüş ve koşu yolu, balıkçı ve seyir iskeleleri, bisiklet parkları, oturma bankları, 7/24 izlenebilen kamera sistemleri, oyun alanları, estetik su çeşmeleri, engelli çocuk oyun alanı ve engelliler için şarj istasyonları da yer almaktadır.

Projelerin tamamlanmasıyla birlikte Mogan Gölü’nden Millet Bahçesi’ne, Millet Bahçesi’nden Eymir Gölü’ne, Eymir Gölü’nden Kanal Ankara projesine bağlanacak olması nedeniyle ayrı bir önem taşımaktadır. 

Gölbaşı Ankara’nın Çehresini Değiştirmeye Hazır