1. Haberler
  2. Yerel
  3. Gemlik’te Dilencilik Yapan 8 Kişiye Ceza Kesildi

Gemlik’te Dilencilik Yapan 8 Kişiye Ceza Kesildi

featured

Gemlik Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayıyla birlikte artan dilencilik faaliyetlerine karşı denetimlerini sıkılaştırdı. Özellikle iftar saatinde, vatandaşların yoğun bulunduğu pazar yerleri girişleri ve AVM önlerinde dilencilik yaptığı belirlenen 8 kişilik gruba müdahale edildi.

Yapılan incelemelerde, Kocaeli’den araçlarla geldiği tespit edilen kişilerin, vatandaşların duygularını sömürerek para topladığı belirlendi. Gıda ihtiyacı bahanesiyle yardım isteyen ve patik, çorap satıyormuş gibi davranarak para talep eden dilenciler hakkında işlem yapıldı.

Zabıta ekipleri, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi kapsamında her birine 1406 TL idari para cezası kesti. 8 kişiye uygulanan toplam ceza miktarı 11 bin 248 TL’ye ulaştı.

Dilencilerin yanlarında taşıdığı poşetler ve yerdeki örtü üzerinde yapılan aramada 3545 TL bulundu. Elde edilen bu paralar, mülkiyetinin kamuya aktarılması amacıyla zabıta ekipleri tarafından muhafaza altına alındı.

Gemlik’te Dilencilik Yapan 8 Kişiye Ceza Kesildi
Yorum Yap