1. Haberler
  2. Yerel
  3. Gemlik Belediyesi’nden Zeytin Üreticisine Destek

Gemlik Belediyesi’nden Zeytin Üreticisine Destek

featured
service

Gemlik Belediyesi, ilçedeki zeytin üreticilerine destek olmak amacıyla bu yıl da alımlara başladı. Umurbey GEMTAR Kırsal Kalkınma Ofisi Bahçesi’nde kurulan kayıt masasında, yaprakları alınmış ve ayıklanmış zeytinler teslim alınırken, ilk günden üreticiler yoğun ilgi gösterdi.

Gemlik Belediyesi'nden Zeytin Üreticisine Destek 1

Belediye Başkanı Şükrü Deviren, belediye meclis üyeleri ve Umurbey Muhtarı Ertuğrul Girenay’ın katıldığı alımlarda, ilk akşam itibarıyla 16 ton zeytin teslim alındı. Üreticiden piyasa fiyatının üzerinde, kilogramı 40 TL’den alım yapan belediye, toplamda 75 ton zeytin satın almayı hedefliyor.

“Gemlik Zeytini Dünyanın En Kalitelisi”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, alımların başlangıcında yaptığı açıklamada, zeytin üreticisinin artan girdi maliyetleri nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Gemlik zeytininin dünyanın en kaliteli zeytini olduğunu biliyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlar zeytin üreticisini de etkiliyor. Girdi maliyetleri arttı, bu da üreticinin ürününden beklediği geliri karşılamıyor. Üreticimize destek olmak amacıyla, piyasa fiyatının üzerinde alım yapıyoruz. Kilosunu 40 TL’den alarak, 75 ton zeytin almayı hedefliyoruz. Böylece Gemlikli üreticimize 3 milyon liralık destek sağlamış olacağız” dedi.

Gemlik Belediyesi’nin üreticilere sağladığı destek, önümüzdeki günlerde de sürecek.

Gemlik Belediyesi’nden Zeytin Üreticisine Destek
Yorum Yap