FUAR ALANI MECLİS GÜNDEMİNDE

featured
service

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Akyurt’ta yapılmayacağı duyurulan fuar alanı ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle önerge verdi. Hakverdi, “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmada “Akyurt fakir kalmayacak” sözleri ile kastedilen nedir? Akyurt halkına herhangi bir açıklama yapılacak mıdır? Yeni bir proje var mıdır?” ifadelerini kullandı.

Hakverdi, fuar alanı projesinde yaşanan sürece dair bilgilere de yer verdiği önergede “Yeni fuar alanının neresi olacağını açıklamamaktaki amacınız yandaş yatırımcıların zaman kazanmasını beklemek midir?” dedi.Hakverdi, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle T.B.M.M. Başkanlığı’na sunduğu önergede şu ifadeleri kullandı: “2008 yılında Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş tarafından ilçeye fuar alanı yapılacağı duyuruldu ve 2009 yılında inşasına başlanacağı belirtildi. 2009 yılında imar planı gerçekleştirildi ve 1 milyon 800 bin metrekarelik alana inşa edileceği bilgisi verildi.

“BAKANLAR KURULU KARARI ALINDI”

İçişleri Bakanlığının 18.10.2011 tarih ve 25834 sayılı yazısı gereğince 5393 sayılı Belediye Kanunun 73’üncü maddesine göre Ankara ili, Akyurt ve Pursaklar ilçelerinde bulunan alan Uluslararası Ankara Fuar ve Gelişme Sahası Kentsel Dönüşüm ve Gelişme Proje Alanı olarak Bakanlar Kurulunca 18.11.2011 tarihinde kararlaştırılmıştır.Bakanlar Kurulunun 18.11.2011 tarih ve 2477 sayılı kararı ile Ankara ilinde 250.000 TL sermaye ile “Ankara Fuarcılık Anonim Şirketi” kurulmasına karar verilmiştir.Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından imza altına alınmıştır.Bu süreç içerisinde gerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gerekse Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş tarafından birçok kez proje başlanacağı ve bitirileceği konusunda tarih verilmiştir.Mayıs 2015’te genel seçim öncesinde ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra, AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ankara milletvekilleri, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, STK temsilcileri, ve belediye bürokratlarının katılımıyla temeli atılmıştı.Son olarak ise 25 Aralık 2017 tarihinde fuar alanı ihalesinin yapılacağı belirtildi.

“YANDAŞ YATIRIMCININ ZAMAN KAZANMASI MI BEKLENİYOR?”

27 Kasım 2017 tarihinde ATO tarafından düzenlenen “Ankara’nın en’leri ödül töreninde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımcılardan birinin “Akyurt seninle gurur duyuyor” diye slogan atmasına istinaden “ Herhalde Akyurt Olmayacak be, yaptığımız proje çalışmaları çok daha verimli bir yeri farklı yerde getiriyor. İnşallah Akyurt fakir kalmayacak.” şeklinde konuştu.Bu çerçevede;1. 2008 yılında Akyurt halkına duyurulan ve 2015 yılında temeli dahi atılan fuar alanının Akyurt’a yapımından neden vazgeçilmiştir?2. Süreç içerisinde fuar alanı yapımı adı altında, atılan temel de dahil ne kadar harcama yapılmıştır?3. Henüz ihalesi bile yapılmamış bir proje için hangi amaçla törenle temel atılmıştır?4. Akyurt’a yapılacağı söylenen Fuar alanının baştan beri yapılmayacağının bilindiği Akyurt Belediye Başkanının da bundan haberdar olduğu bilgisi doğru mudur?5. Süreç içerisinde Akyurt Fuar alanı diye duyurulan alandaki arsa fiyatları 2008-2017 tarihleri arasında nasıl bir artış göstermiştir? Bu duyuru öncesi ve sonrası bu alandaki ve çevresindeki arsa alım satım işlerindeki hareketlilik ne boyuttadır?6. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 Kasım 2017 tarihinde yaptığı konuşmada Fuar alanı Akyurt’ta değil başka bir yerde olacak demiştir. Fuar alanı için yeni tercih edilen yer neresidir?7. Yine aynı gün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmada “Akyurt fakir kalmayacak” sözleri ile kastedilen nedir? Akyurt halkına herhangi bir açıklama yapılacak mıdır? Yeni bir proje var mıdır?8. Yeni fuar alanının neresi olacağını açıklamamaktaki amacınız yandaş yatırımcıların zaman kazanmasını beklemek midir?
FUAR ALANI MECLİS GÜNDEMİNDE