Antalya Büyükşehir Belediyesi, Finike ilçesinde yeni oluşum sürecinde olan kadın kooperatiflerine yönelik Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi’ni tanıtmak amacıyla bir toplantı düzenledi.
Toplantıda projenin kapsamı, hedefleri ve kadın çiftçilere sağlayacağı katkılar ele alındı. Kadın çiftçiler, proje hakkında görüş ve önerilerini paylaşırken, kartın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesine yönelik karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık Çevre Eğitim Şube Müdürü Fulya Koral, projenin Türkiye’de öncü niteliğinde olduğunu belirtti. Koral şunları söyledi:
“Projemiz Antalya’da 7 ilçemizde devam etmekte. Finike de bunlardan biri. Zirai ilaç ambalaj atıklarının ayrı toplanması konusunda katılımcılarımızı bilgilendirdik. Her attıkları atık karşılığında puan kazandıklarını ve bunun karşılığında da ödül olarak tarımsal destekli ürünler kazanabileceklerini de anlattık. Destek verecekleri konusunda sözlerini de aldık.”
“Hem Çevreyi Kurtaracağız Hem Ödül Alacağız”
Çiftçilikle uğraştığını belirten Ayşegül Ulusoy, “Toprağın kalitesini arttırmak için mecburen ilaç ve ya gübre kullanıyoruz. Bu çıkan atıkları da çöpe atıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu bu projeyle hem çevreyi kurtaracağız hem puanları toplayacağız hem de ödülleri almaya gayret göstereceğiz” dedi.
Toplantıya katılan bir diğer kadın üretici Emine Akyürek ise şu ifadeleri kullandı: “Buraya geldiğimiz için çok memnunum. Gerçekten çok şey öğrendik. Bilmiyorduk, rastgele kullanıyorduk her şeyi. Buraya geldik de öğrendik. Kartlarımızı da aldık. Artık çevremizi kirletmeyeceğiz.”
Çevre Dostu Çiftçi Kart tanıtımının ardından Finike ilçesinde yürütülen sıfır atık uygulamaları hakkında da bilgilendirme yapıldı. Geri dönüştürülebilir atıkların çevre ve tarım açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.























