Çubuk’ta festival öncesi siyasi gerginlik: “Ağalar, Çubuk babanızın malı değil”

featured
service

Çubuk Belediyesi, 7-10 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan 16. Çubuk Uluslararası Kültür ve Turşu Festivali için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak festival öncesinde siyasi tartışmalar da gündeme gelmiş durumda. Çubuk CHP İlçe Başkanı Can Kaderoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda festival yönetiminin CHP’ye stand vermeme kararını eleştirdi.

Kaderoğlu, “Çubukfest adını alan Geleneksel Turşu Festivalinde CHP Çubuk İlçe Teşkilatı olarak stand talebinde bulunduk. Her türlü resmi işlemleri ve şifahi talebi zamanında yaptık. Maddi bir iltimas beklemedik. Ama her sene siyasi partilere açılan koca ABAD parkında bize iki masalık stand yeri bulamadılar.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ÇUBUK FEST Mİ, CUMHURFEST Mİ?

“Biz biliyoruz ki gönlün sığdığı yere herkes sığar” diyen Kaderoğlu, festival alanındaki eşitsizlik ve ayrımcılığı eleştirdi. Ayrıca, festivalin adını anarak, “Ağalar yapmayın, Çubuk babanızın malı değil, bu festivalde babanızdan miras değil. 1.5 yıldır hep kardeşlik dilini taşıyoruz, yer yer dışlansakta sineye çekiyoruz ama ayıp değil mi? Zulüm değil mi? Bu Çubukfest mi, Cumhurfest mi? Adını koyalım bu ilçeyi ben yönetsem; bırakın il başkanının talimatlarını genel başkanımın direktiflerinin bile bir tane Çubuklu’nun kalbini kırmasına izin vermezdim(nokta) Unutmayın zulm ile ABAD olanın ahiri BERBAD olur.” dedi.

Festival, Çubuk’un geleneksel turşu ürünlerini tanıtma fırsatı sunacak, aynı zamanda kültürel etkinliklere ve sanatsal gösterilere ev sahipliği yapacak.

Şu ana kadar Çubuk Belediyesi tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmış değil.

Çubuk’ta festival öncesi siyasi gerginlik: “Ağalar, Çubuk babanızın malı değil”