1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eskişehir’de komünist gençlerden uyuşturucu karşıtı konser 

Eskişehir’de komünist gençlerden uyuşturucu karşıtı konser 

featured
service

Eskişehir’de Türkiye Komünist Gençliği (TKG) ve Solcu Liseliler’in öncülüğünde “Uyuşturucuya Karşı Yaşamın Dozunu Yükselt” sloganı ile bir konser düzenlendi. Konserde Ezolin, Gelgi, Santral ve Spontane gibi genç müzik grupları sahne alırken, TKP Merkez Komite Üyesi Berkay Kemal Önoğlu da uyuşturucuyla mücadelenin önemine değindi.

Eskişehir’de komünist gençlerden uyuşturucu karşıtı konser  1

Yoğun öğrenci nüfusuyla bilinen Eskişehir’de uyuşturucu kullanımının arttığına dikkat çeken Önoğlu, uyuşturucuya karşı yapılan konserin ve bu konsere katlımın değerli olduğunu kaydetti. Önoğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyleydi:

“Adına ÇEDES dedikleri proje ile okullara imam sokuyorlar. 

Adına MESEM dedikleri proje ile liseli arkadaşlarımızı çalıştırıyorlar çocuk işçiliği meşrulaştırılıyorlar, okuyacak yaştaki genç arkadaşlarımız atölyelerde ölüyor.

Üniversitelerde barınma, beslenme gibi yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılayamaz haldeyiz, sporla sanatla ilişkilenmek potansiyelimizi keşfetmek neredeyse imkansız.

Özgürlüğün karşısında, bağımlılık vardır. İrademize saldıran en önemli olgulardan bir tanesi yobazlıksa, tarikatlarsa bir diğeri de bağımlılıktır. Çünkü kafamıza aklıma yöneliyor ve biz aklımızı özgürleştirmek zorundayız. Bağımlılığın özgürlük namına saflarımıza girmesine izin vermeyeceğiz. 

Okullarımızı sokaklarımızı bağımlılığa teslim etmeyeceğiz.“

Eskişehir’de komünist gençlerden uyuşturucu karşıtı konser  2
Eskişehir’de komünist gençlerden uyuşturucu karşıtı konser