1. Haberler
  2. Gündem
  3. Via Carpatia Otoyolu Avrupa ile bağlantımızı güçlendirecek

Via Carpatia Otoyolu Avrupa ile bağlantımızı güçlendirecek

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Üç Deniz Girişimi kapsamında inşa edilecek Via Carpatia Otoyolu Projesi’nin Türkiye’ye de bağlanacağını ve Avrupa ile bağlantımızı güçlendireceğini açıkladı.

Proje, Litvanya’nın Klaipeda Limanı’ndan başlayarak Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan’dan Türkiye’ye uzanacak ve toplam uzunluğu 712 kilometre olacak. Projenin Polonya’daki kısmı 2027’de tamamlanacak. Bugün itibariyle projenin 259,6 kilometresi tamamlanmış, 280,8 kilometresi ise inşaat halinde.

Bakan Uraloğlu, projenin Türkiye’nin uluslararası yeni ticaret koridorlarında yer almasını ve yakın coğrafyadaki ülkelerle işbirliği yapmasını sağlayacağını vurguladı. Via Carpatia Otoyolu ile Ortadoğu’daki ticaret yollarının Türkiye üzerinden bütün Avrupa’ya bağlanacağını ifade etti.

Uraloğlu, “Proje Türkiye’nin uluslararası yeni ticaret koridorlarında yer almasını ve yakın coğrafyadaki ülkelerle işbirliği yapmasını sağlayacak. Dünya’da geçmişteki İpek Yolu bugün de Modern İpek Yolu Doğu’dan Batı yönündeydi. Artık geldiğimiz noktada herkes bu pastadan pay almak istiyor. Bu proje doğu batı yönündeki koridorlardan ziyade kuzey güney yönlü bir proje. Via Carpatia Otoyolu ile Ortadoğu’daki ticaret yolları Türkiye üzerinden bütün Avrupa’ya bağlanmış olacak” dedi.

Via Carpatia Otoyolu Avrupa ile bağlantımızı güçlendirecek