1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Kızılay Gazze’de: 10 Bin Kişilik Aşevi

Türk Kızılay Gazze’de: 10 Bin Kişilik Aşevi

featured
service

Türk Kızılay, İsrail’in Gazze’ye yönelik kara harekâtı nedeniyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldığı 10 bin kişilik aşevi, Deyr Belah bölgesinde yeniden hizmete açıldı. Aşevi, Gazze’deki çatışma mağdurlarının temel gıda ihtiyacını karşılamaya devam edecek.

Kızılay, Ramazan Bayramı boyunca da Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam etti. Kurban Bayramı’nda da Gazze’deki mağdurlar için özel bir çalışma yürüten Kızılay, “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Türkiye’de kesilen kurbanlardan hazırlanacak kavurma konservelerini Gazze’ye ulaştıracak. Yaklaşık 400 bin kavurma konservesi, Kızılay’ın bölgeye insani yardım gönderdiği İyilik Gemileri’yle Gazze’ye taşınacak.

Kurban vekalet bedeli: 11 bin 750 TL

Kızılay, Gazze’deki mağdurlar için kesimlerini Türkiye’de yapacağı kurbanların vekalet bedelini 11.750 TL olarak belirledi. Hayırseverler, Kızılay’a vereceği kurban vekâletleriyle Gazze halkına desteğini göstermek isteyenler vekâletlerini, bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, www.kizilay.org.tr, mobil uygulama, fast/eft/havale ile hesap numaralarına, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı ile ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden verebiliyor.

Türk Kızılay Gazze’de: 10 Bin Kişilik Aşevi