1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP Heyeti Hatay’da: “Hatay’ı Asla Yalnız Bırakmayacağız”

CHP Heyeti Hatay’da: “Hatay’ı Asla Yalnız Bırakmayacağız”

featured
service

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Cumhuriyet Halk Partisi “Hatay’a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu” olarak, Genel Başkan Özgür Özel’in görevlendirmesiyle Hatay’da temaslarda bulundu.  Çalışma grubunda Kış ile birlikte Türkiye’nin önemli şehir bölge plancıları, hukukçuları ve denetçileri de yer aldı.

23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen ziyaretin ardından bir rapor hazırladıklarını ifade eden Kış, “Hatay’a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu” olarak önceliklerinin Hataylıların sorunlarına çözüm bulmak olduğunu belirtti. 

Heyet başkanı MYK üyesi İzmir Milletvekili Murat Bakan ve beraberindeki milletvekilleri, Hatay’daki iki günlük ziyaret kapsamında sivil toplum kuruluşları, depremzedeler, hukukçular ve akademik meslek odaları ile bir araya geldi. CHP Hatay İl Başkanlığı’nda yapılan toplantılarda depremzedelerin ve bölgenin sorunları hakkında bilgi alındı.

CHP’li heyet, hükümetin Hatay’a hizmet getirmeme tehdidine karşılık tüm imkanları seferber edeceklerini belirtti. Milletvekili Kış, yapılan incelemeler sonucu iktidarın verdiği sözlerin tutulmadığını, konut sıkıntısının, ekonomik sorunların, sağlık ve eğitim problemlerinin hala devam ettiğini iletti. Deprem sonrası çözüm bekleyen sorunların artarak çıkılmaz bir hale dönüştüğünü ifade etti.

Hatay’da mimar, mühendis ve şehir plancıları ile de görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Kış şunları söyledi:

“Depremzedeler oyalanıyor”

“Biz Hatay’ın yeniden inşa sürecinde müzakerelerin halkla birlikte yapılması gerektiğine inanıyoruz. Ranta ve talana izin verilmemelidir. 

Tümüyle yıkılmış mahallelerde rezerv alan sürecinin nasıl işleyeceği, konutların ne zaman teslim edileceği, rezerv alan sonrası kaç konut teslim edileceği, bu konutların kimlere hangi koşullarda teslim edileceği, daha önce kirada olanların haklarının korunup korunmayacağı gibi soruların cevaplanıp sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi beklenmektedir. Hataylı depremzedeler ‘1 yıl içinde konutlarınız hazır’ diyen iktidar tarafından şu anda riskli alan, rezerv alan, yerinde dönüşüm tartışmalarıyla oyalanmaktadır”

CHP Heyeti Hatay’da: “Hatay’ı Asla Yalnız Bırakmayacağız”