Efor Holdingin grup şirketlerinden biri olan Efor Çay, sektördeki köklü markalardan Ofçay’ı bünyesine katıyor. Bu birleşmeyle birlikte, Efor Çay günlük 2 bin tonu aşan yaş çay işleme kapasitesine ulaşmış olacak.
Ofçay’ın yıllara dayanan tecrübesi ve Efor Çay’ın yenilikçi ve dinamik yapısıyla birleşerek Türkiye çay pazarındaki yerini artırmış olacak. Birleşme ile birlikte Efor Çay, üretim hacmi bakımından Türkiye’nin en büyük üçüncü çay üreticisi konumuna yükselmiş olacak. Satın almayla birlikte, üretim kapasitesinin %100 oranında artırılması ve üretim alanının %85 oranında büyümesi bekleniyor.
“Türk Çayının Dünyada Hak Ettiği Yeri Alması İçin Çalışıyoruz”
Efor Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, birleşmeye dair değerlendirmesinde, “Burada sadece bir satın alma işleminden değil, çok daha büyük bir vizyondan söz ediyoruz. Yerli üretimi küresel vizyonla buluşturan bu stratejik birleşme, Efor Holding’in entegre büyüme modelinde önemli bir kilometre taşı. Anadolu’da attığımız ilk adımın üzerinden geçen yarım asrı aşkın sürede, sabırla ve stratejik akılla ilerledik. Bugün tarımdan enerjiye, gıdadan gayrimenkule uzanan güçlü bir sanayi ekosistemi inşa ediyoruz.” dedi.
Çay üretiminin sadece bir içecek değil, aynı zamanda bir kültür taşıyıcısı olduğuna dikkat çeken Akkuş, “Çay bizim için yalnızca içecek olmanın ötesinde bir kültürün taşıyıcısı, sofraların ve dostlukların ortak dili. Bu nedenle Efor Çay’ın büyümesini sadece ekonomik bir başarı olarak görmüyoruz. Aynı zamanda kültürel bir mirasa sahip çıkmanın da sorumluluğunu taşıyoruz. Ofçay ile gerçekleştirdiğimiz birleşme, iki köklü vizyonun sinerjisini birleştiren stratejik bir değer bütünleşmesi olarak yorumluyoruz. Türkiye’nin her köşesinde geleneksel kanallarda yerimizi alırken, global pazarlarda da sesimizi daha güçlü duyurmayı hedefliyoruz. Çünkü biz, Türk çayının dünyada hak ettiği yeri alması için çalışıyoruz.” açıklamalarında bulundu.
“Türkiye Çay Sektöründe Sadece Pazar Liderliğine Değil, Geleceğe Talibiz”
Ofçay’ın Efor Holding bünyesine katılmasıyla çay sektöründe yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Efor Holding CEO’su Ahmet Demir, “Türkiye’de çay, bir tarım ürününün ötesinde kültürel bir ritüel niteliği taşıyor. Efor Holding olarak bu ritüelin içinden stratejik bir ekonomik model çıkarıyoruz. Rekabeti dönüştürmeyi hedefleyen yönetim anlayışımızla, çay sektörünün geleceğinde üretim gücümüzle birlikte veriye dayalı, çevik ve insana yatırım yapan kurumsal kültürümüzle yer alıyoruz.” dedi.
Demir, birleşmenin yalnızca pazarda rekabeti dönüştürmekle kalmayıp, dikey sinerji modeliyle şekillenen yeni bir büyüme formu sunduğunu belirterek, “Bu süreç, esnek yapıyı ölçekleyen, üretimden lojistiğe, dağıtımdan pazarlamaya kadar entegre bir değer zinciri yaratan bir dönüşüm. Türkiye çay sektöründe sadece pazar liderliğine değil, geleceğe talibiz.” şeklinde konuştu.























