CHP ve İYİ Parti’nin açıklamasına BBP’den tepki: Ne akla ne de mantığa uygun

featured
service

Akyurt’ta, Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın gelir durumu iyi olan ailelere sosyal yardım yapıldığı yönündeki açıklamaları tartışma konusu olmaya devam ediyor.

CHP Akyurt İlçe Başkanı Filiz Geygel ile İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yardım alanların listesini Akyurt Belediyesi’nden resmi yazı ile istediğini ancak cevap verilmediğini ifade ederek ‘Tüm Akyurt töhmet altında bırakılıyor’ açıklamasında bulunmuştu.

CHP ve İYİ Parti’nin yapmış olduğu açıklamaya Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi’nden tepki geldi. BBP Akyurt İlçe Başkanı Mustafa Tüfekci, “Listeler zaten ABB’den alındı, aynı listeleri tekrar isteyerek, ‘Tüm Akyurt Halkı töhmet altında bırakılıyor” açıklamasında bulunmak ne akla ne de mantığa uygundur” ifadelerini kullandı.

Tüfekci, yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “Akyurt Belediye Başkanı Sayın Hilal Ayık’ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gelir durumu iyi olan ailelere yardım yaptığını açıklamasının ardından gelinen süreçte tüm Akyurtlu hemşerilerimizin yardımlarının kesilmesi kararı alınmıştır.

CHP ve İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanlarının yapmış olduğu açıklamalarda ise, ‘ABB’nin listeleri resmi yazı ile Akyurt Belediyesi’nden istediği ancak cevap verilmediği’ ifade edilmiştir. Listeler zaten ABB’den alındı, aynı listeleri tekrar isteyerek, ‘Tüm Akyurt Halkı töhmet altında bırakılıyor” açıklamasında bulunmak ne akla ne de mantığa uygundur.

“MAKAMLAR ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN VARDIR”
Vatandaşların oyları ile gelinen makamlar çözüm üretmek için vardır. Akyurt Belediye Başkanı Sayın Hilal Ayık’ın sözleri iddia ettikleri gibi gerçeği yansıtmıyorsa Ankara Büyükşehir Belediyesi elindeki listeler üzerinden bunun değerlendirmesini yapabilir. Bu zahmete katlanmayıp, ‘listeleri istedik vermediler’ bahanesine sığınarak sosyal yardımları durdurmak ya beceriksizlik yada ucuz siyaset hesapları olabilir.

“SEBEP ARAMAYA SON VERİLMELİ”
Yardımların tekrar ulaştırılması için vatandaşlardan yeniden başvuruda bulunmaları istenmektedir. Kışın yaklaştığı şu günlerde, ABB’nin elinde mevcut olan listeleri yeniden değerlendirerek sosyal yardımları başlatması daha doğru bir karar olacaktır. Türlü açıklamalarla yardımların kesilmesini haklı çıkarmak için sebep aramaya ise son verilmelidir”

[ilgiliMakale icerik_id=”147946″]

[ilgiliMakale icerik_id=”146839″]

[ilgiliMakale icerik_id=”146070″]

[ilgiliMakale icerik_id=”146068″]

CHP ve İYİ Parti’nin açıklamasına BBP’den tepki: Ne akla ne de mantığa uygun