Ayık’ın sözlerine CHP ve İYİ Parti’den tepki: Tüm Ankara halkına zarar veriyorsunuz

featured
service

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın ABB kürsüsünden yaptığı, “Aylık geliri 48 bin TL olan aile et desteği alıyor” açıklamasına CHP İlçe Başkanı Filiz Geygel ve İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür’den cevap geldi. Yapılan ortak açıklamada, listelerin iki resmi yazı ile istenildiği ancak Akyurt Belediyesi tarafından cevap verilmediği ifade edildi.

AKYURT HALKI TÖHMET ALTINDA BIRAKILIYOR
Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamalar gündem olmuştu. Rakam vererek ihtiyacı olmayan aielerinde ABB’den yardım aldığını iddia eden Ayık, “Acaba şöyle düşünüyorum, hani bu AK Partili belediyeler altından kalkamasın diye Allah ne verdiyse bütün herşeyi yazıp mı gönderdiniz, yoksa bunlar gerçekten yardımdan faydalanan aileler mi?” diye sormuştu.

Ayık’ın bu sözleri tartışma konusu olmaya devam ederken, CHP ve İYİ Parti’nin ilçe başkanları da ortak bir açıklama yaptı. Ayık’ın ifadelerinin ‘Tüm Akyurt Halkı’nı töhmet altında bıraktığı’ vurgulandı ve ABB’nin söz konusu listeleri Akyurt Belediyesi’nden istediği, günler geçmesine rağmen resmi yazı ile yapılan talebin cevapsız kaldığı dile getirildi.

Geygel ve Ünür tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Akyurt Belediye Başkanı Sayın Hilal Ayık’ın 21.11.2022 tarihli Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda yaptığı “Bunları şimdi ben isim vermeden okuyacağım etik olmaz diyerek ama sizler isterseniz birebir de bu bilgileri sizlerle paylaşabilirim. Aylık geliri 20 bin 640 TL olan bir aile et desteği alıyor, aylık geliri 21 bin 100 TL olan bir aile et desteği alıyor, aylık geliri 21 bin 635 TL olan bir aile et desteği alıyor, aylık geliri 21 bin 731 TL olan bir aile et desteği alıyor, aylık geliri 22 bin 69 TL olan bir aile et desteği alıyor ve en ilginci bunu defaatle kontrol ettirdim. Aylık geliri 48 bin TL olan bir aile et desteği alıyor” açıklamalarının ardından söz konusu listeleri Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Yardımlar Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nde yazılan resmi yazı ile istenmiştir.
Ancak; Akyurt Belediye Başkanlığı 22.11.2022 ve 23.11.2022 tarihlerinde yazılan iki resmi yazıya da cevap vermedi.
Sayın belediye başkanımız, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığınız bu konuşma ile sosyal yardım alan tüm Akyurtlu hemşehrilerimizi töhmet altında bıraktınız.
Açıklamalarınızda; desteklerin ihtiyaç sahibi olmayan vatandaşlara verildiğini iddia ederken, bu konuşmaların üstünden günler geçmesine rağmen neden resmi yazı ile istenen listeleri vermediniz?
Listeleri madem vermeyecektiniz Meclis’te neden böyle bir açıklama yaptınız?
Listeleri paylaşabileceğinizi söylemiştiniz ama açıklamanızın üzerinden günler geçmesine rağmen bizlerle paylaşmadınız.
Yalan mı söylediniz?
Çamur siyasetine devam ederek, önce Akyurtlu sosyal yardım alan hemşehrilerimize sonra da tüm Ankara halkına zarar veriyorsunuz”

Ayık’ın sözlerine CHP ve İYİ Parti’den tepki: Tüm Ankara halkına zarar veriyorsunuz

Yorumlar kapalı.