1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bursa
  4. Bursa’nın Fethinin 700. Yılı İlçe Şenliklerinin 15. Durağı Gemlik Oldu

Bursa’nın Fethinin 700. Yılı İlçe Şenliklerinin 15. Durağı Gemlik Oldu

featured

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından “Bursa’nın Fethinin 700’üncü Yılı” etkinlikleri kapsamında düzenlenen ilçe şenliklerinin 15’incisi Gemlik’te gerçekleştirildi.

Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda 17 ilçede planlanan ve 3 Temmuz’da başlayan etkinliklerin Gemlik ayağı, 15 Temmuz Meydanı’nda yapıldı. Programa yerel yönetim temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kadın kooperatifleri ve dernekler stant açtı

Şenlik alanında kadın dernekleri ve kooperatifleri tarafından hazırlanan ürünler stantlarda sergilendi. Çocuklar için oyun alanları oluşturulurken, çeşitli atölye çalışmaları ve animasyon gösterileri düzenlendi.

Alanda kurulan planetaryum gökyüzü çadırı da ziyaretçilere açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri ise etkinlik alanında vatandaşlara yönelik sağlık taraması gerçekleştirdi.

Bursa’nın Fethinin 700. Yılı İlçe Şenliklerinin 15. Durağı Gemlik Oldu 1

Program bando konseriyle başladı. Etkinlikler sihirbaz gösterisi, Kahoot yarışması ve çocuk tiyatrosuyla devam etti. Günün sonunda Karagöz-Hacivat gölge oyunu sahnelendi.

İlçe şenlikleri İnegöl ve Yıldırım’da devam edecek

“700’üncü Yıl İlçe Şenlikleri” programı 28 Ağustos Cuma günü İnegöl Kültürpark’ta sürdürülecek. Etkinlik takvimi, 29 Ağustos Cumartesi günü Yıldırım Gökdere Meydanı’nda gerçekleştirilecek programla tamamlanacak.

Bursa’nın Fethinin 700. Yılı İlçe Şenliklerinin 15. Durağı Gemlik Oldu
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.