1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bursa
  4. Bursa’da Aktopraklık Arkeoloji Söyleşileri Başladı

Bursa’da Aktopraklık Arkeoloji Söyleşileri Başladı

featured

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Aktopraklık Arkeoloji Söyleşileri’, tarih, arkeoloji ve kültür meraklılarını, 8500 yıllık geçmişe sahip Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açık Hava Müzesi’nde bir araya getirdi.

Bursa’nın kültür ve sanat alanındaki örnek projelerinden biri olarak hayata geçirilen etkinlik, her ay alanında uzman bir konuğu Bursalılarla buluşturuyor. Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan programın ilk konuğu ise Arkeolog ve Yazar Özlem Ertan oldu.

Bursa’da Aktopraklık Arkeoloji Söyleşileri Başladı 1

Aktopraklık Arkeopark ve Açık Hava Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte, Ertan, “Arkeoloji ve psikomitoloji ışığında Anadolu tanrıçaları” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Ertan, tarih öncesi dönemde ve antik çağın sonlarına kadar Anadolu topraklarında varlık göstermiş tanrıça figürlerini ele alarak dinleyenleri arkeolojik ve mitolojik bir yolculuğa çıkardı. Artemis, Hekate ve Kibele gibi Anadolu’nun güçlü tanrıçalarını çok yönlü bir bakış açısıyla anlatan Ertan, tanrıçaların yalnızca dini ve kültürel figürler değil, aynı zamanda Carl Gustav Jung’un kolektif bilinçdışı ve arketip kavramları bağlamında insan psikolojisinin derinliklerine işaret eden semboller olduğunu belirtti.

Bursa’da Aktopraklık Arkeoloji Söyleşileri Başladı