1. Haberler
  2. Yerel
  3. Denizli
  4. Buldan’da 160 Milyon TL’lik Altyapı ve Üstyapı Çalışması

Buldan’da 160 Milyon TL’lik Altyapı ve Üstyapı Çalışması

featured

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Buldan’a 160 Milyon TL’lik Altyapı ve Üstyapı Çalışması

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Buldan ilçesinde yürütülen 160 milyon TL bütçeli altyapı ve üstyapı çalışmalarını sahada inceledi. Başkan Çavuşoğlu, incelemeler sırasında teknik ekiplerden projelerin güncel durumu hakkında bilgi aldı.

SCADA uzaktan izleme ve otomasyon sistemi kuruldu

Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından ilçede yürütülen 120 milyon TL maliyetli altyapı çalışmaları kapsamında çeşitli mahallelerde hat ve depo inşaları gerçekleştiriliyor. Çalışmalar dahilinde Cumhuriyet ve Gölbaşı mahallelerinde 2 bin 659 metrelik yağmur suyu hattı inşası tamamlanırken, Sanayi Caddesi’nde planlanan bin 800 metrelik yeni hat için çalışmalara başlandı. İlçe merkezi ve köylerde toplam 18 bin 198 metrelik içme suyu hattı yenilemesi bitirildi ve merkezde yer alan 2 bin 300 metrelik ek hattın çalışmaları devam ediyor.

Buldan’da 160 Milyon TL'lik Altyapı ve Üstyapı Çalışması 1

Altyapı projeleri kapsamında Karşıyaka Mahallesi’ne bin metreküplük, Aktaş Mahallesi’ne ise prefabrik içme suyu deposu inşa ediliyor. Süleymanlı Mahallesi’ndeki içme suyu deposunun yenileme çalışmaları sürerken; Çaybaşı Mahallesi’ndeki prefabrik depo ile Çatak, Beş ve Türlübey mahallelerindeki üç adet deponun yenileme işlemleri tamamlandı. Merkez, Doğan, Bölmekaya ve Karaköy mahallelerinde toplam dokuz adet sondaj kuyusu faaliyete alındı. Ayrıca Kadıköy, Süleymanlı, Bozalan, Çamköy ve Oğuz mahallelerinde 900 metrelik kanalizasyon hattı döşenirken, Süleymanlı Gölü’nü besleyen yüzey sularında bin 200 metrelik dere temizliği gerçekleştirildi. Sistem takibi amacıyla 18 depoya sekiz adet SCADA uzaktan izleme ve otomasyon sistemi kuruldu.

40 Milyon TL Maliyetli Üstyapı ve Asfaltlama Çalışması

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen 40 milyon TL bütçeli üstyapı çalışmaları doğrultusunda ise ilçe genelindeki yol ağlarında düzenlemeler yapılıyor. Buldan Merkez Otogarı çevresi ve Adnan Menderes Caddesi’nde toplam bin 250 tonluk asfalt serimi tamamlandı. Atatürk Caddesi’ndeki yol çalışmaları halihazırda sürerken, 900 metre uzunluğundaki Celal Bayar Caddesi’nde bin 750 tonluk asfalt dökümü için işlemlere başlandı. Öte yandan 750 metre uzunluğundaki Sekiyurt Caddesi de bin 450 tonluk asfalt serimi için yatırım programına dahil edildi.

İncelemelerin ardından çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Buldan’ımızı daha dirençli ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Sadece bugünün eksiklerini değil, geleceğe yönelik kalıcı planlamalar yaparak hareket ediyoruz. Altyapısı güçlü olmayan hiçbir şehir, geleceğe güvenle bakamaz. Biz, her mahallemizin her sokağımızın sorunu çözülene kadar sahada olmayı sürdüreceğiz. Bizim tek bir gayemiz var; Denizli’mizi daha modern, daha güvenli ve daha güzel yarınlara taşımak. Yatırımların ilçemize ve Buldanlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum”

Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak ise, “Büyükşehir Belediyemizle omuz omuza vererek Buldan’ın altyapı sorunlarını çözüyoruz. Sanayi Caddesi’nden mahallelerimize kadar uzanan bu yatırımlar, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini doğrudan artıracak projelerdir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu’na destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Buldan’da 160 Milyon TL’lik Altyapı ve Üstyapı Çalışması