Brüksel’de işçilerden hükümete gözdağı yürüyüşü

featured
service

Belçika’da çalışanlar ( işçiler, memurlar, emekliler ) Brüksel’de bir araya gelerek ücretlerinin artırılması, sosyal koşulların iyileştirilmesi için büyük bir yürüyüş gerçekleştirerek siyasilere seslendiler.

BELÇİKA (İGFA)- Avrupa Birliği’nin ( AB) ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de hayatı; çalışanlar, işçiler, emekçiler bloke etti. Belçika’nın en büyük sendikalarından FGTB ( kırmızılar- sosyalist sendika) ile CCS ( yeşiller- katolik sendika ) ile CGSLB’ye bağlı ( maviler- liberaller ) 17 sendikal kolun işbirliğinde Brüksel’de gerçekleştirilen ‘Milli Yürüyüş ve Grev’e on binlerce insan katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Brüksel’de hayat adeta durdu. Trenler metro toplu taşıma araçları trafiğe çıkmadı.

Polisin sıkı tedbirler aldığı ve yürüyüş alanı dışında konuçlandığı milli yürüyüş ve grev başkent Brüksel’in Gare de Nord ( Kuzey Tren Garı) önünden başlayarak bakanlıkların bulunduğu AB vadisine doğru devam etti. Orkestraların farklı işçi müziklerini seslendirdiği yürüyüş,  katılımcıların birlikte söyledikleri şarkılar ve attıkları sloganlar güne damga vurdu.

Yürüyüşe arkadaşlarıyla birlikte katılan Brüksel Schaerbeek Belediye Meclisi Üyesi Döne Sönmez, ‘Yusuf Bey, hani bizimkiler!’ diyerek yürüyüşün ve grevin bir hak olduğunu artan her türlü maaliyet karşısında işçilerin, memurların ve emeklilerin ve tüm vatandaşların faturaları ödemede sıkıntı çektiklerini ve ücretlerin mutlaka artırılması gerektiğinin altını çizerek bu konuda hükümete büyük sorumluluklar düştüğünü ve gereğinin yapılmasına vurgu yaptı.

İşçiler gelecek yılda ücretlerinin artırılmasını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini istediler. 

Brüksel’de işçilerden hükümete gözdağı yürüyüşü