Belçika’dan yeni Covid-19 Salgını tedbirleri

featured
service

Belçika’da anaokulları ve ilkokullar 20 Aralık tarihi itibari ile kapatılırken, ortaokul ve liselerde haftada bir gün yüz yüze eğitim, yüksek okul ve üniversitelerde ise yüzde 20 oranında yüz yüze eğitime izin verileceği belirtildi.

Yusuf CİNAL/İGFA BRÜKSEL

Belçika’da “Federal Sağlık Danışma Konseyi” yeni tavsiye kararlarınım yetkililere iletti ve bu bağlamda Federal Sağlık Bakanlığı, bölge hükümetleri ve belediyeler nezdinde tavsiye edilen kararların uygulanması için gerekli resmi açıklamada bulundu. Federal Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke yaptığı açıklamada, Federal Sağlık Danışma Konseyi’nin tavsiyeleri gereği, buluşmaların en aza indirgenmesi, etkinlik ve düğünlerde, cenazelerde asgari 200 kişinin altında katılımın sağlanmasının benimsendiği(Spor müsabakaları hariç) ve kapalı mekânlarda (Sinema, tiyatro, konser) gibi alanlarda 200 kişinin altında etkinliklere izin verileceğini duyurdu.

Kapalı mekanlarda sadece koltuklara müşteri kabul edilecek ve müşterilerden maske, aşı bilgileri istenecek.. Anaokulları ile ilkokullar 20 Aralık 2021 Tarihi itibarı ile kapatılacak ve yılbaşı tatiline ekleme yapılacak. Okullarda maske zorunluluğu 6 yaşına kadar indirildi. Lise ve dengi okullarda sınavlara kadar, haftada bir gün yüz, yüze eğitime geçilirken, yüksek okul ve üniversitelerde turuncu kod uygulamasının(Yüzde 20 Oranında ) uygulamasına geçileceği belirtildi.

Daha önce alınan tüm tedbir ve kuralların yanı sıra yeni tedbirlerin 6 Aralık 2021 tarihi itibari ile uygulanacağı belirtilerken, yeni kararların Covid 19’un yeni riskler oluşturan varyantlarına karşı tedbir olarak alındığı öğrenildi.

Belçika’dan yeni Covid-19 Salgını tedbirleri