Başkent’te yılanların efendisi: Tuncay Sezer

featured
service

Ak­yurt’ta be­le­di­ye per­so­ne­li ola­rak ça­lı­şan 45 ya­şın­da­ki Tun­cay Sezer, yı­lan­lar­dan mus­ta­rip bölge hal­kı­nın yar­dı­mı­na ko­şu­yor. Bölge hal­kı­nın kah­ra­man ilan et­ti­ği Sezer, aynı za­man­da “Son Yılan Bü­kü­cü Tun­cay” ola­rak da bi­li­ni­yor.

Ak­yurt’ta ya­şa­yan 45 ya­şın­da­ki Tun­cay Sezer 18 yıl­dır be­le­di­ye per­so­ne­li ola­rak ça­lı­şı­yor. İşi sa­ye­sin­de ta­nış­tı­ğı bölge halkı ile sıkı iliş­ki­ler kuran Sezer, gö­re­vi dı­şın­da da bölge hal­kı­nın is­tek­le­ri­ni kı­ra­ma­yıp in­san­la­ra yar­dım­cı olu­yor. Evin­de, iş­ye­rin­de, bah­çe­sin­de yılan gören va­tan­daş­la­rın yar­dı­mı­na koşan ve “Son Yılan Bü­kü­cü” ola­rak ta­nı­nan Tun­cay Sezer, ya­ka­la­dı­ğı yı­lan­la­ra zarar ver­me­den do­ğa­ya geri bı­ra­kı­yor.
Aynı za­man­da evin­de ve bah­çe­sin­de 200’ü aşkın hay­van bes­le­yen Sezer, hay­van­la­ra karşı da ol­duk­ça has­sas. Ya­ka­la­dı­ğı ya­lan­la­ra zarar ver­me­mek için büyük gay­ret gös­te­ren Tun­cay Sezer ya­ka­la­dı­ğı hay­van­la­rı geri do­ğa­ya bı­ra­kır­ken bu an­la­rı da sos­yal medya he­sap­la­rın­da pay­la­şı­yor.

Epi­lep­si has­ta­lı­ğı olan Sezer’in il­ginç bir ho­bi­si de uzun süre bi­sik­let sür­mek. Gün içe­ri­sin­de bi­sik­le­ti ile 8 ki­lo­met­re yol ka­te­den Sezer, bi­sik­let sür­me­nin has­ta­lı­ğı­na ve ken­di­si­ne iyi gel­di­ği­ni dile ge­ti­ri­yor.
Yılan gören bölge hal­kı­nın önce be­le­di­ye­yi son­ra­sın­da da ken­di­si­ni ara­dı­ğı­nı be­lir­ten Sezer, “Be­le­di­ye­yi veya benim nu­ma­ra­mı bi­len­ler arı­yor. Ak­yurt’un in­sa­nı hiç­bir şey­den kork­ma­dı­ğı­mı bi­li­yor. Mü­dü­rüm ‘Tun­cay o bizim işi­miz değil’ diyor, tu­ta­ma­yan­lar olu­yor. Yı­la­nı za­rar­sız bir şe­kil­de yani kıs­kaç­la tut­tu­ğun­da hay­va­nın beli kı­rı­la­bi­li­yor, bir hasar aça­bi­li­yor. Ben öyle yap­mı­yo­rum; düz­gün­ce ka­fa­sı­na değ­nek ile ha­fif­çe bas­tı­rı­yo­rum, elime alı­yo­rum. Ka­fa­sı­nı tu­tu­yo­rum ama sık­mı­yo­rum” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Sezer, “Bana ne gel­diy­se kü­çük­lük­te geldi. Me­se­la şu beni yer, şu bana bir şey yapar ak­lı­ma hiç gel­mi­yor. İlla onu tu­ta­ca­ğım. Um­ma­dı­ğın şeyi tu­tu­yo­rum. Allah bana böyle bir ye­te­nek ver­miş ama içime de bir vic­dan ver­miş. Hiç­bir şey­den kork­mu­yo­rum ama tu­tu­yo­rum. Her şeyi önlem ala­rak ya­pı­yo­rum, ken­di­mi teh­li­ke­ye ata­rak değil” diye ko­nuş­tu.

Başkent'te yılanların efendisi: Tuncay Sezer 1
Başkent’te yılanların efendisi: Tuncay Sezer