Edirne’de karne günü, Atatürk Mahallesi’ndeki Şerif Bilgen Caddesi’nin bir bölümü araç trafiğine kapatılarak çocuklara açıldı. Uygulama, Marmara Belediyeler Birliği Yerel Yönetim Akademisi koordinasyonunda yürütülen “Sokaklar Dönüşüyor Programı” kapsamında hayata geçirildi.

26 Haziran Cuma günü 07.30-14.00 saatleri arasında uygulanan düzenlemeyle Vali Fahri Yücel İlkokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulu çevresindeki cadde yayalara ve çocuklara tahsis edildi. Söz konusu okullarda yaklaşık 900 öğrenci eğitim görüyor. Gün boyunca oyunlar, eğlenceli etkinlikler ve çeşitli ikramlar düzenlendi.

Etkinliğe katılan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, öğrenciler ve aileleriyle bir araya gelerek çocukların oyunlarına eşlik etti.
Başkan Gencan, “Çocuklarımızın güvenle yürüyebildiği, oynayabildiği ve sosyalleşebildiği kamusal alanlar oluşturmak yerel yönetimlerin en önemli sorumluluklarından biridir. Sokaklarımız sadece araçların değil, çocuklarımızın da yaşam alanıdır. Karne gününde onların mutluluğunu paylaşırken, güvenli sokakların ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görmüş olduk” dedi.























