Atatürk’ün Çubuk’a gelişinin 88. Yıl dönümü kutlandı. Kaderoğlu’ndan ilçe yöneticilerine çağrı

featured
service

Cumhuriyet Halk Partililer Atatürk’ün Çubuk’a gelişinin 88. Yıl dönümünü kutladı.

16 Haziran 1935 tarihinde Atatürk, Çubuk İlçesine Başbakan İsmet İnönü ile bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Karagöl ile Kışlacık köyünü ziyaret etmişti.  Sonrasında da Atatürk’ün emri ile Aydos yaylasına mandıra yapılmıştı.  

Bu ziyaretin 88. Yıl dönümünde Atatürk’ün uğradığı Bekir Ağalar Konağı önünde CHP Çubuk İlçe Başkanı Can Kaderoğlu partilerle bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

İLÇE YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRI

“Böylesi köklü bir kültür ve idealin temsilcileri olarak bizler bağımsızlık benim karakterimdir diyen büyük bir komutanı saygı ve rahmetle anıyor, sevgiyle selamlıyoruz” diyen Kaderoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Çubuk’a gelişinin 88. Yıldönümü kutlu olsun. İyi ki Samsun’a çıktın, iyi ki Ankara’yı seçtin iyi ki Çubuk’a geldin büyük önder. Buradan ilçemiz yöneticilerine ve protokolüne de bugünün bundan sonra, kapsamlı bir biçimde etkinliklerle ve Çubuk’a yakışır şekilde anılması konusunda çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaderoğlu açıklamasında şunları söyledi;

“Ankara’nın göz bebeği, kuzeyin parlayan yıldızı olan güzel ilçemizin değerli insanları, kıymetli  hemşerilerimiz; Bugün ilçemiz halkı tarafından çok bilinmeyen fakat bizlerin daha bilinir hale getirmek istediği tarihi bir gün.

Toplumların, kentlerin ve insanların hayatlarında bazı ziyaretler vardır. Artık sizi geri dönüşü olmayacak şekilde değiştiren ve hayatınızı yeni bir rotaya sokan bu temas anları ölümsüzdür. Hem başkentimiz hem de ilçemiz için teşrifleri büyük dönüşümlere vesile olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 88 yıl sonra ilçemize tekrar hoş geldiniz diyoruz. Büyük önder, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemize geldiğinde ziyaret ettiği yerlerden günümüze kalan bu yerde, Bekir Ağalar Konağı’nın önünde 88 yıl sonra ilçemize gelişini kutlamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlık mücadelesinde yüzbinlerce evladını şehit vermiştir. Milletimizin gerek Kurtuluş Savaşımızda gerekse yarım yüzyıla yayılan teröre karşı mücadelesinde verdiği şehitlerin ve gazilerin arasında gözünü bile kırpmadan yerini alan Çubuklu vatan evlatlarını da saygı ve rahmetle anıyoruz.

Güzel ilçemiz yüz yıla yakındır süren gelişme mücadelesinde birçok eksiğine rağmen kendisini yenilemek azmi ve isteği ile doludur. Bugün nüfusu 100 bini bulan; doğası, tarihi ve sosyolojik özellikleriyle gıptayla izlenen bir yapıya sahip ilçemizin bu özelliklerini hiçbir kötü hatıra gölgeleyemez.

İlçemiz ve halkımız büyük Önder Gazi Paşa’nın yolundan bir an olsun ayrılmamış; misafirperverliği ve paylaşımcı ruhu ile herkese ilham vermiştir. Bundan sonrasında da bu özelliğimizin korunması ve geliştirilmesi için kadını – erkeği, genci – yaşlısı tüm halkımızın büyük bir hassasiyet ve gayret içerisinde olacağı da hepimizin malumudur.

Değerli Çubuk halkı, ülkemizin yüzyıl önce emperyalistlere karşı verdiği milli bağımsızlık mücadelesi tüm dünyadaki mazlum milletlere ilham vermiştir. Böylesi büyük bir inançla yola koyulan yüce Türk milleti, büyük bir lider ile dünyanın en büyük devrimlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Atatürk’ün deyimiyle temeli kültür olan böylesi büyük bir mirası yani Cumhuriyetimizi, milletçe omuzlarımızda muasır medeniyet seviyesine çıkarmak en büyük emelimiz ve hedefimizdir. Büyük Türk Milleti ve Çubuk halkı önünde vereceğimiz en büyük söz ise kayıtsız şartsız milletin sinesinde tecelli eden hakimiyete bağlılıktan ayrılmayacağımız, başı dik ve tam bağımsız Türkiye ideallerimizden kopmayacağımızdır.

Böylesi köklü bir kültür ve idealin temsilcileri olarak bizler bağımsızlık benim karakterimdir diyen büyük bir komutanı saygı ve rahmetle anıyor, sevgiyle selamlıyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Çubuk’a gelişinin 88. Yıldönümü kutlu olsun. İyi ki Samsun’a çıktın, iyi ki Ankara’yı seçtin iyi ki Çubuk’a geldin büyük önder.

Buradan ilçemiz yöneticilerine ve protokolüne de bugünün bundan sonra, kapsamlı bir biçimde etkinliklerle ve Çubuk’a yakışır şekilde anılması konusunda çağrıda bulunuyoruz.

Tüm halkımıza CHP İlçe Başkanlığı olarak hayırlı cumalar diliyor, saygı ve hürmetle selamlıyoruz.”

Atatürk’ün Çubuk’a gelişinin 88. Yıl dönümü kutlandı. Kaderoğlu’ndan ilçe yöneticilerine çağrı

Yorumlar kapalı.