Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, Antalya’nın 19 ilçesinde kesintisiz ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla makine parkını güçlendirmeye devam ediyor. 2019 yılından bu yana toplam 152 araç ve iş makinesi envantere eklenirken, ASAT’ın toplam araç ve iş makinesi sayısı 1124’e ulaştı.
Antalya genelinde su ve atıksu hizmetlerini kesintisiz sürdüren ASAT, araç filosunu genişleterek hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor. Filoda arazöz, vidanjör, kombine kanal açma ve temizleme aracı, paletli ekskavatör, asfalt serici, asfalt silindiri, fiziki kaçak arama aracı, kanal görüntüleme aracı, traktör, sayaç okuma motosikletleri ve forklift gibi farklı iş makineleri bulunuyor.
Yeni Araçlar Yolda
ASAT Makine Bakım ve Onarım Şube Müdürü Doğan Karagöz, araç sayısını artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı:
“2019 yılında 972 olan araç ve iş makinası sayımızı 1124’e çıkarttık. Önümüzdeki günlerde de makine parkımızı güçlendirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ocak ayında Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda, öz kaynaklarımızla envanterimize 96 araç daha eklenmesi süreci başlatıldı. Ayrıca, Antalya’mızın olası doğal afetlerle mücadelesi kapsamında, Dünya Bankasının ‘Türkiye Deprem, Sel ve Orman Yangınları Acil İmar (TEFWER) Projesi’ doğrultusunda kombine kanal açma ve temizleme araçları, arazözler, vidanjörler ve ADR’li yakıt tankeri olmak üzere toplam 10 milyon Euro’nun üzerinde bir yatırım bedeliyle yeni araç ve iş makinelerinin satın alma sürecini başlattık.”























