1. Haberler
  2. Yerel
  3. Antalya
  4. Altın Portakal’da 29 Ekim’e Özel Belgesel Gösterimi

Altın Portakal’da 29 Ekim’e Özel Belgesel Gösterimi

featured

62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda iki belgesel film gösterime girdi. “Cumhuriyete Giden Yol” ve “Ferhangi Bir Yaşam” adlı yapımlar, Atatürk Kültür Merkezi’nin farklı salonlarında izleyiciyle buluştu.

“Cumhuriyete Giden Yol” belgeseli, Atatürk Kültür Merkezi Perge Salonu’nda gösterildi. Samsun’dan İzmir’e Cumhuriyet’in kuruluş sürecini ele alan belgesel, Kocaeli Üniversitesi’nden bir grup öğretim üyesi tarafından Cumhuriyet’in 100. yıldönümü için hazırlandı.

Gösterim sonrasında yönetmen Hacı Mehmet Duranoğlu, belgeselin Kocaeli Üniversitesi web sayfasından erişime açıldığını bildirdi. Duranoğlu, ekibin Atatürk’ün kitaplarla ilişkisini konu alan yeni bir belgesel çekimine yakında başlayacağını duyurdu.

Altın Portakal'da 29 Ekim'e Özel Belgesel Gösterimi 1

Ferhan Şensoy’un hayatı belgesel oldu

AKM Aspendos Salonu’nda gösterilen “Ferhangi Bir Yaşam”, tiyatrocu ve yazar Ferhan Şensoy’un yaşamını konu aldı. Gösterim sonrası yönetmen Selçuk Metin ve Şensoy’un aile üyeleri Derya Şensoy, Ferhan Şensoy ve Elif Durdu Şensoy izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Yönetmen Metin, belgeselin gösterim programını Ferhan Şensoy’un Ses Tiyatrosu’nu kurduğu dönemdeki gibi bir turne programı olarak planladıklarını aktardı.

Derya Şensoy, “Babamın çok zengin bir arşivi varmış, biz de bunu bu süreçte keşfettik ve hiç değilse bir kısmını, onun özellikle genç kuşakla tanışabileceği bir belge niteliğinde tarihe bıraktığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Elif Durdu Şensoy ise “Bu belgeseli izlemek duygusal açıdan zorlayıcı olabiliyor bizler için” sözleriyle duygularını ifade etti.

Altın Portakal’da 29 Ekim’e Özel Belgesel Gösterimi