Akyurt’ta eğitimde ilkler yaşanıyor

featured
service

Ak­yurt’ta son yıl­lar­da eği­ti­me yö­ne­lik ya­pı­lan ya­tı­rım­lar­la fi­zi­ki so­run­lar or­ta­dan kalk­ma­ya baş­la­dı. BİLSEM’in, sı­nav­la öğ­ren­ci alan proje li­se­le­ri­nin açıl­ma­sı­nın ar­dın­dan Ana­oku­lu, Or­ta­okul ve E-Sı­nav mer­ke­zi­nin ka­zan­dı­rıl­ma­sı için de ça­lış­ma­lar devam edi­yor.

Ak­yurt’ta Bi­ru­ni İlko­ku­lu ya­nın­da Ana­oku­lu in­şa­atı tüm hı­zıy­la devam edi­yor. Mayıs Ayı’nda ta­mam­la­na­cak olan Ana­oku­lu ge­lecek yıl eği­tim-öğ­re­ti­me açı­la­cak. Aynı za­man­da Cücük ve Ah­me­ta­dil Ma­hal­le­le­ri­ne de ‘Köy Yaşam Mer­ke­zi’ ka­zan­dı­rı­lı­yor. Halk Eği­tim kurs­la­rı ile okul ön­ce­si eği­ti­min ve­ri­le­ce­ği mer­kez ya­rı­yıl ta­ti­linin ar­dın­dan açı­la­cak.

Akyurt'ta eğitimde ilkler yaşanıyor 1

8 DERSLİKLİ 160 ÖĞ­RENCİ KAPASİTELİ
Devam eden Ana­oku­lu in­şa­atı hak­kın­da bilgi veren Ak­yurt İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Haluk Say­dan, oku­lun 8 ders­lik­li ola­rak inşa edil­di­ği­ni be­lir­te­rek 160 öğ­ren­ci­ye eği­tim ve­ri­le­ce­ği­ni söy­le­di. Say­dan, “Ta­mam­la­na­cak olan Ana­oku­lu ile bir­lik­te ilçe mer­ke­zin­de okul ön­ce­si eği­tim ih­ti­ya­cı or­ta­dan kalk­mış ola­cak. Yeni tip Ana­oku­lu­mu­zun müs­ta­kil bir ye­mek­ha­ne­si ola­cak, aynı za­man­da hem içe­ri­de hem de bah­çe­sin­de oyun alan­la­rı yer ala­cak. Aynı za­man­da Köy Yaşam Mer­kez­le­ri de açı­yo­ruz. İnşa­at­la­rı bitti, bi­ri­si Cücük’te bir di­ğe­ri Ah­me­ta­dil’de. Eski köy okul­la­rı­nı onar­dık, mal­ze­me­le­ri­mi­zi de satın aldık, yarı ta­til­de yakın ma­hal­le­ler­de­ki öğ­ren­ci­ler­de okul ön­ce­si eği­tim­le­ri­ne baş­la­ya­cak. Öğ­ret­men­le­ri­mi­zin gidiş ge­liş­le­rin­de de sorun ya­şan­ma­ya­cak” dedi.

720 ÖĞ­RENCİ KAPASİTELİ OR­TA­OKUL
Ak­yurt’ta ikili eği­tim yapan tek okul olan Meh­met Akif Ersoy Or­ta­oku­lu’nda öğ­ren­ci yo­ğun­lu­ğu­nun azal­tıl­ma­sı için de ça­lış­ma­lar devam edi­yor. Yıl­dı­rım Ma­hal­le­si’ne ka­zan­dı­rı­la­cak olan or­ta­okul­da ihale aşa­ma­sı­na ge­lin­di. 24 ders­lik­li ve 720 öğ­ren­ci ka­pa­si­te­li okul ile şu anda 1000 öğ­ren­ci­ye eği­tim-öğ­re­tim veren Meh­met Akif Ersoy Or­ta­oku­lu’ndaki yo­ğun­luk azal­tıl­mış ola­cak.

Akyurt'ta eğitimde ilkler yaşanıyor 2

E-SI­NAV MER­KEZİ
Diğer ta­raf­tan il­çe­ye E-Sı­nav mer­ke­zi açı­la­ca­ğı müj­de­si­ni de veren İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Haluk Say­dan, “E-Sı­nav mer­ke­zin­de sınıf ha­zır­lan­dı, do­lap­lar yer­leş­ti­ril­di, sa­de­ce bil­gi­sa­yar­lar kaldı. E-sı­nav mer­ke­zi açıl­dı­ğı zaman bu­ra­da­ki ço­cuk­la­rı­mız­da sü­rü­cü kursu sı­nav­la­rı gibi artık in­ter­net üze­rin­den bil­gi­sa­yar ile ya­pı­lan sı­nav­lar için ilçe dı­şı­na git­mek zo­run­da kal­ma­ya­cak­lar. Ya­rı­yıl ta­ti­li­ne kadar bil­gi­sa­yar­la­rı­mı­zın da hazır ol­ma­sı­nı plan­lı­yo­ruz” diye ko­nuş­tu.

ONA­RIM YA­PIL­MA­YAN OKUL KAL­MA­DI
Ta­di­lat ve bakım ih­ti­ya­cı du­yu­lan okul­lar­da ge­rek­li ça­lış­ma­la­rın ya­pıl­dı­ğı­nı da söz­le­ri­ne ek­le­yen Say­dan, “Eli­mi­zin değ­me­di­ği tek bir oku­lu­muz dahi kal­ma­dı. Bütün okul­la­rı­mı­zın iç, dış, ıslak zemin, te­miz­lik mal­ze­me­le­ri gibi tek bir ih­ti­yaç­la­rı yok. Her oku­lu­muz­da boya, bo­da­na ne ih­ti­yaç­la­rı varsa hepsi ya­pıl­dı. Ak­yurt İlko­ku­lu­nun ıslak ze­min­le­rin­de de ya­rı­yıl ta­ti­lin­de ça­lış­ma­lar ya­pı­la­cak” şek­lin­de ko­nuş­tu.

Akyurt’ta eğitimde ilkler yaşanıyor