Ayık: ABB hakkında yasal süreci başlatacağız

featured
service

Ankara İli Muhtarlar Derneği ve Akyurt Muhtarlar Derneği’ne üye muhtarlar Akyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Atılan bir mesajla tüm Akyurt’un sosyal yardımlarının kesildiği duyuruldu. Sosyal yardımlar üzerinden siyaset yapılmaz, insanların ihtiyaçları, mağduriyetleri üzerinden siyaset yapılmaz, etik bulmuyorum, doğru bulmuyorum. Bu atılan mesaj hakkında da biz yasal süreç başlatacağız” diye konuştu.

Ankara’nın yaklaşık 200 muhtarı Akyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde, kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, muhtarların meşakketli bir şekilde mahallelerine hizmet götürmek için çaba sarf ettiğini belirterek, “Bizler de yerel yöneticiler olarak elimizden ne gelirse, her zaman belediyeler olarak sizlerle uyum ve işbirliği içerisinde çalışmanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

“YÜRÜRLÜĞE GİRMEDİ”
Ankara’da Büyükşehir Belediye meclisinde alınan su indirimi kararı ve ardından yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Başkan Ayık, “Biliyorsunuz biz AK Parti gurubu olarak su indirimi teklifinde bulunmuştuk. Bu karar reddedilmişti ve bu kararı yineleyip ikinci bir su indirimilye ilgili tavsiye kararı almıştık. Öncelikle şunu söyleyeyim, Ekim ayında biz bir karar aldık ancak bu karar hiçbir şekilde yürürlüğe girmemişti. Yani yürürlüğe girmemiş bir karar üzerinden sosyal yardımların kesildiğine yönelik bir duyuru yapıldı” ifadelerini kullandı.

“FATURASI TÜM AKYURT HALKINA KESİLDİ… YASAL SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ”
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyurt’ta yardım alan ailelere sms gönderildiğini ve yardımların durdurulduğu bilgisinin paylaşıldığını ifade eden Ayık, söz konusu sms hakkında yasal süreci başlatacaklarını söyledi. Ayık, şu ifadeleri kullandı: “Biliyorsunuz bu yardımlar yapılmayınca biz de listeleri istemiştik, bizlerde bakalım, yardımcı olalım diye, listelere ulaştığımızda bir takım yüksek gelirli ailelerin de sosyal yardımlardan yararlandığını gördük ve bu yüksek gelirli ailelerin incelenmesi yönünde bir talebimiz olmuştu. Ne yazık ki konuşmamızın faturası tüm Akyurt halkına kesildi. Sanki biz tüm sosyal yardım alan ihtiyaç sahiplerinin yardımları incelensin demişiz gibi maaledef iki gün önce atılan bir mesajla tüm Akyurt’un sosyal yardımlarının kesildiği duyuruldu. Sosyal yardımlar üzerinden siyaset yapılmaz, insanların ihtiyaçları, mağduriyetleri üzerinden siyaset yapılmaz, etik bulmuyorum, doğru bulmuyorum.
Bu atılan mesaj hakkında da biz yasal süreç başlatacağız, çünkü orada yapmadığımız bir çok şey de bize mal edilmiş.”

ABB: YENİDEN BAŞVURMANIZI RİCA EDERİZ

ABB tarafından gönderilen SMS’te ise şu ifadeler yer alıyor;
“Değerli hemşehrimiz, Akyurt Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde -Akyurt’ta yüksek gelirli ve ihtiyaç sahibi olmayan kişilere sosyal yardım veriyorsunuz- eleştirisinde bulunmuştur. Bu nedenle kendisinden listeler istenmiş ancak listeler belediyemize iletilmeyerek sosyal yardım alan tüm Akyurtlu hemşehrilerimiz töhmet altında bırakılmıştır. Bunun üzerine sosyal yardım durumunuzun yeniden incelenmesi sonucunda ABB olarak sizlere sağlamakta olduğumuz sosyal yardımları sonlandırmak zorunda kalmış bulunuyoruz. Gelir durumunuzun iddia edilenin aksine sosyal yardım almaya uygun olduğunuzu düşünmeniz halinde incelemenizin yeniden yapılabilmesi için Belediyemize başvurmanızı rica ederiz. Tüm imklanlarımızı adil ve bir şekilde sizler için seferber etmeye devam edeceğimizi hatırlatır, hayırlı günler dileriz.”

Ayık: ABB hakkında yasal süreci başlatacağız 1
Ayık: ABB hakkında yasal süreci başlatacağız

Yorumlar kapalı.