Akyurt Ziraat Odası’nda delege seçimleri yapıldı

featured
service

Akyurt Ziraat Odası Başkanı Satılmış Kartal, yapmış oldukları çalışmaları anlattı.

Ak­yurt Zi­ra­at Odası ve tüm zi­ra­at oda­la­rın­da kong­re tak­vi­mi baş­la­dı. Ak­yurt’ta de­le­ge se­çim­le­ri ta­mam­lan­dı, genel kurul ise Şubat ayı içe­ri­sin­de ger­çek­leş­ti­ri­lecek.

Ak­yurt’ta 26, Al­tın­dağ’da ise 8 ma­hal­le­de bu­lu­nan çift­çi­le­rin üyesi ol­du­ğu Ak­yurt Zi­ra­at Odası’nda 34 de­le­ge­nin se­çi­mi ta­mam­lan­dı. 15 yıl­dır Oda Baş­kan­lı­ğı yapan Sa­tıl­mış Kar­tal ye­ni­den aday­lı­ğı­nı ilan etti. Kong­re sü­re­ci hak­kın­da da bilgi veren Kar­tal, “Tür­ki­ye ge­ne­lin­de­ki 768 oda­nın ta­ma­mı Şubat Ayı’nda kong­re­le­ri­ni ger­çek­leş­ti­recek. Biz­ler­de Ak­yurt Zi­ra­at Odası ola­rak 34 de­le­ge­mi­zin se­çi­mi­ni ger­çek­leş­tir­dik, de­le­ge ar­ka­daş­la­rı­mı­za ha­yır­lı olsun” diye ko­nuş­tu.

Bu­gü­ne kadar Ak­yurt Zi­ra­at Odası ta­ra­fın­dan il­çe­de yü­rü­tü­len ça­lış­ma­lar hak­kın­da bilgi veren Oda Baş­ka­nı Sa­tıl­mış Kar­tal, “Yö­ne­ti­mi­miz ve mec­lis üye­le­ri­mi­zin gay­ret­le­ri ile il­çe­miz­de çift­çi­mi­zin kal­kın­ma­sı için bir­çok ça­lış­ma­ya imza attık. Bun­dan sonra da daha fazla ba­şa­rı­lı olmak için çaba sarf ede­ce­ğiz. Şim­di­den çı­ka­cak sonuç il­çe­mi­ze ha­yır­lı olsun” şek­lin­de ko­nuş­tu.

“AN­KA­RA’NIN EN AKTİF ODA­LA­RINDAN BİRİYİZ”
Kar­tal, “15 yıl­dır oda baş­kan­lı­ğı gö­re­vi­ni yü­rü­tü­yo­rum. Bir­lik­te ça­lış­tı­ğı­mız yö­ne­tim ku­ru­lu ve mec­lis üyesi ar­ka­daş­la­rı­mız ile her daim çift­çi­mi­zin ya­nın­da olduk. Sey­yar trak­tör uy­gu­la­ma­sı ilk kez Ak­yur­tu­muz­da ger­çek­leş­ti­ril­di. Yine çift­çi­le­ri­mi­ze büyük fayda sağ­la­yan Bi­yo­gaz Te­sis­le­ri­nin ku­rul­ma­sı için de çaba sarf ettik. Her yıl çift­çi­le­ri­mi­zin men­fa­ati­ne ofi­si­mi­zi aç­tı­rı­yo­ruz. 30 ton­luk kan­tar vardı bugün 60 ton­luk kan­tar ile hiz­met verir hale geldi. 15 yıl­dır ne­re­de ne fuar varsa tüm fu­ar­la­ra çift­çi­le­ri­miz bil­gi­len­dir­mek ama­cıy­la gö­tü­rü­yo­ruz. İlçe Tarım ve Halk Eği­tim Mü­dür­lü­ğü­müz ile is­ti­şa­re için­de ortak yü­rüt­tü­ğü­müz ça­lış­ma­lar­la bu­gü­ne kadar 285 kurs açıl­dı. Çift­çi­le­ri­mi­zin eği­ti­mi­ne de önem ve­ri­yo­ruz. Ay­rı­ca her yıl Bursa Fuarı ile be­ra­ber çif­çi­le­ri­mi­zi ve aile­le­ri ile Ça­nak­ka­le Ge­zi­si dü­zen­li­yo­ruz” dedi. Ak­yurt Zi­ra­at Odası’nın An­ka­ra’nın en aktif oda­la­rın­dan biri ha­li­ne gel­di­ği­ni söz­le­ri­ne ek­le­yen Kar­tal, “Or­ta­ya koy­du­ğu­muz tüm ça­lış­ma­la­rı yö­ne­tim ku­ru­lu­muz ve mec­lis üye­le­ri­miz ile hep bir­lik­te yap­tık. Bu an­lam­da ba­şa­rı­lı bir ekip ça­lış­ma­sı­nı or­ta­ya koy­duk. Her bir üye­mi­ze ve bir­lik­te ça­lış­tı­ğı­mız yö­ne­tim ve mec­lis üye­le­ri­mi­ze, tüm çift­çi ar­ka­daş­la­rı­mı­za te­şek­kür edi­yo­rum” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Akyurt Ziraat Odası’nda delege seçimleri yapıldı