Kışlık ürünler raflarda

featured
service

Ak­yurt Ha­ma­rat Eller Kadın Ko­ope­ra­ti­fi üye­le­ri ta­ra­fın­dan Gü­zel­hi­sar’daki ara­zi­de ye­tiş­ti­ri­len seb­ze­ler­den özen­le ha­zır­la­nan gı­da­lar sa­tı­şa su­nul­du. Ak­yurt Kül­tür Parkı’ndaki satış nok­ta­sın­da ilçe sa­kin­le­ri­nin be­ğe­ni­si­ne su­nu­lan yi­ye­cek­ler ara­sın­da; biber ku­ru­su, do­ma­tes sal­ça­sı, ka­yı­sı ku­ru­su gibi ku­ru­tul­muş ve ka­va­noz gı­da­la­rın yanı sıra Ak­yurt’un yö­re­sel ye­me­ği olan topak tar­ha­na­da yer alı­yor.

“GE­LE­NEK­SEL YÖN­TEM­LER­LE HA­ZIR­LA­NI­YOR”
Üre­ti­len ürün­ler hak­kın­da bilgi veren Ko­ope­ra­tif Baş­ka­nı Gül­şen Okyay ha­zır­la­nan yak­la­şık 20 ürü­nün sa­tı­şa su­nul­du­ğu­nu ve ön­ce­lik­le­ri­nin il­çe­nin ta­nı­tı­mı ol­du­ğu­nu söy­le­di. Okyay, “Ku­ru­tul­muş ve ka­va­noz gı­da­la­rın yanı sıra yö­re­sel ye­mek­le­ri­mi­zin de ta­nı­tı­mı­nı yap­mak için çaba sarf edi­yo­ruz. İlçe­mi­zin yö­re­sel ye­mek­le­rin­den fıtı çor­ba­sı ve topak tar­ha­na­sın­da kul­la­nı­lan köf­te­lik bul­gur, kı­rık­lı yarma ve yarma da ko­ope­ra­ti­fi­miz­ce ha­zır­la­nı­yor. Yine bun­la­rı ha­zır­lar­ken ge­le­nek­sel yön­tem­le­ri kul­la­nı­yo­ruz. Köf­te­lik bul­gu­run ha­zır­la­nı­şın­da önce buğ­da­yı ka­zan­lar­da kay­na­tı­yor, gü­ne­şe se­ri­yo­ruz, son­ra­sın­da da taş de­ğir­men­ler­de öğü­tü­yo­ruz. Ürün­le­ri­mi­zin her biri hem sağ­lık­lı bes­len­me açı­sın­dan hem de ge­ne­lek­le­ri­mi­zin ya­şa­tıl­ma­sı açı­sın­dan ol­duk­ça de­ğer­li” diye ko­nuş­tu.

Kışlık ürünler raflarda 1

“SEVDİKLERİNİZE BİR KUCAK SAĞ­LIK HEDİYE EDİN”
Ta­le­be göre he­di­ye se­pet­le­ri ha­zır­la­dık­la­rı­nı söy­le­yen Ak­yurt Ha­ma­rat Eller Kadın Ko­ope­ra­ti­fi Baş­ka­nı Gül­şen Okyay, “Sev­dik­le­ri­ni­ze bir kucak sağ­lık he­di­ye edin” slo­ga­nı­nın kar­şı­lık bul­du­ğu­nu söz­le­ri­ne ek­le­di. Yeni yıl gibi özel gün­ler­de he­di­ye se­pe­ti ta­le­bi­nin art­tı­ğı­nı ifade eden Okyay, “Mi­sa­fir­le­ri­ne veya ça­lı­şan­la­rı­na özel gün­ler­de he­di­ye ver­mek is­te­yen­ler için de se­pet­ler ha­zı­lı­yo­ruz. Se­pe­ti­mi­zin içe­ri­ği­ni is­tek­le­ri­ne göre oluş­tu­ru­yo­ruz. Sağ­lık­lı ürün­le­rin yer al­dı­ğı bu spet­ler­de büyük ilgi gö­rü­yor” diye ko­nuş­tu.

10 KG.’DAN 900 GR. FA­SUL­YE KU­RU­SU
Ku­ru­tul­muş gı­da­lar ara­sın­da Te­be­rik Fa­sul­ye­si’nin de yer al­dı­ğı­nı ifade eden Okyay, “Te­be­rik Fa­sul­ye­si’nin bi­li­nir­li­ği her geçen gün ar­tı­yor. Bu da il­çe­miz adına önem­li bir de­ğe­ri­miz. Biz­ler­de kıl­çık­sız olma özel­li­ği ve fark­lı lez­ze­ti ile Te­be­rik Fa­sul­ye­si’nin kış ay­la­rın­da da tü­ke­ti­le­bil­me­si için ku­ru­su­nu sa­tı­şa sun­duk. Yak­la­şık 10 kg. taze fa­sul­ye ku­ru­tul­du­ğun­da 900 gr. gibi bir ağır­lı­ğa denk ge­li­yor” şek­lin­de ko­nuş­tu.

Kışlık ürünler raflarda