Akyurt Seymenlerinden 23 Nisan tepkisi: Sorumluları sorumlu davranmaya davet ediyoruz

featured
service

Kuruluşundan bugüne milli bayramların tamamında kutlamalara katılan Ankara Kulübü Akyurt Şubesi seymenleri, bu yıl düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na davet edilmedi. Bu duruma seymenler, “Sorumluları sorumlu davranmaya, şahsi menfaatlerini bir kenara bırakmaya davet ediyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.

27 ARALIK’TAN SONRA ŞİMDİ DE 23 NİSAN…
Geçtiğimiz 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıl dönümü kutlamalarında da seymen yürüyüşü gerçekleştirilememişti. Daha önce duyurulan programın aksine yürüyüş yapılamayınca Cumhuriyet Meydanı’nda sinsin ateşi yakılmıştı. Akyurt’un seymenleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da benzer bir tablo ile karşı karşıya kaldı. Bugüne kadar milli bayramların tamamına katılan Akyurt seymenleri kutlamalarda yer almadı.

Atatürk’ün “Seymenlik Geleneğini ve 27 Aralık Ruhunu Yaşatın” talimatıyla 1932 yılında kurulan Ankara Kulübü Derneği’nin Akyurt şubesi üyeleri, sosyal medya paylaşımları ile bu duruma tepki gösterdi.

GELECEK BAYRAMLARDA GÖRÜŞMEK ÜZERE
‘Akyurt seymenleri’ imzasıyla yapılan paylaşımda; “Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda, TBMM’nin açılışıyla Milli Egemenliğin temelleri atılmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yetkilendirilmesiyle Ulusal Kurtuluş Savaşı başlatılmıştı.

Ankara Kulübü Derneği Akyurt Şubesi seymenleri olarak, Akyurt’ta seymenliği, vatan ve millet sevgisini gençlere ve bizi izleyen herkese gösterdik. Milli bayramlarımızın hepsinde görev alarak bayramlarımıza renk kattık.

Bu 23 Nisan’da davet almadığımız için Akyurtlularla bir arada olamadık.

Sorumluları sorumlu davranmaya, şahsi menfaatlerini bir kenara bırakmaya davet ediyoruz.
Bu vesileyle en güzel bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyoruz.
Gelecek bayramlarda görüşmek üzere…” ifadelerine yer verildi.

Akyurt Seymenlerinden 23 Nisan tepkisi: Sorumluları sorumlu davranmaya davet ediyoruz

Yorumlar kapalı.